Tutuklu yargılanan A.A. savunmasında, “Bu olay olmasaydı o hafta sonu düzenlediğim eğlencede Ş.E.O"ya evlenme teklif edecektim” dedi.

Samsun"da 2006 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olan A.A. sabah okula giderken kız arkadaşı Ş.E.O."nun eski sevgilisi olan 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ve 16 yaşındaki arkadaşı Ahmet Genç"i “Benim artığımla çıkıyor” diye konuştukları için tabancayla vurarak öldürdü.

Olaydan 15 saat sonra polise giderek teslim olan A.A. iki kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle Samsun 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı sanığın, Cihan Semizoğlu"nu okula gidiş yolunda pusu kurup beklediği ve planlayarak öldürdüğü, Ahmet Genç"i ise delilleri karartmak ve yakalanmamak için öldürdüğünü belirterek A.A"nın olay tarihinde yaşının 18"den küçük olması nedeniyle toplam 48 yıla kadar hapis cezası cezalandırılmasını talep etti.

Son savunmasını yapan A.A da olay anında sadece Cihan Semizoğlu"nu öldürmek için 8 el ateş ettiğini belirtip, “Ben olayı nasıl yaptığımı anlattım. Beni kendi evladınız olarak kabul edin. 17 yaşında çok şeyler yaşadım. Tehdit ve saldırılardan korktuğum için tabanca aldım. Ben plan yapmadım. Sadece Cihan"a ateş ettim. Ahmet"e ateş etmedim. Seken kurşun ona isabet etti. Sadece yarınki matematik sınavımı düşünüyordum ve kız arkadaşım Ş.E.O ile de bu konuda mesajlaşıyorduk. Sabah okula gitmeden anneme ilaç almaya gittim ve dönüşte onlarla karşılaştım. Sonrada bu olay oldu. Bu olay olmasaydı o hafta sonu düzenlediğim partide Ş.E.O"ya evlenme teklif edecektim. Bizim evlilik ve üniversite hayallerimiz vardı. O sabaha kadar böyle bir şey planlamadım. Hayatım sizin elinizde. Cezaevinde de eğitimime devam ediyorum. Aileme ve vatanıma hayırlı biri olmak için çalışıyorum. Hatamı biliyorum. Çok pişmanım” dedi.

Duruşmaya katılan Cihan Semizoğlu"nun babası İlhan Semizoğlu ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, karar vermeden önce dosyayı son bir kez daha incelemek için duruşmayı erteledi.

DHA