"Evleneceğiz" vaadiyle evli adama kaçtı, kabus gibi 1 ay yaşadı. Jandarmaya sığınan tecavüz mağduru, devlet korumasında

YOZGAT'ta oturan 16 yaşındaki N.K. adlı kız, müzik yayını yapan televizyon kanalına gönderdiği SMS aracılığı ile tanıştığı 23 yaşındaki Halil Elçi'nin evlenme vaadiyle Şanlıurfa'ya kaçtı. Genç kız Şanlıurfa"da, yaklaşık bir ay boyunca evli olduğunu sonradan öğrendiği Halil Elçi"nin tecavüzüne uğradı. Fırsatını bulunca kaçarak jandarmaya sığınan genç kız devlet korumasına alınırken, tecavüzle suçlanan Elçi ise tutuklandı.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde oturan N.K. ile evli olan Şanlıurfalı Halil Elçi yaklaşık 6 ay önce müzik yayını yapan bir televizyon kanalına gönderdikleri SMS aracılığı ile tanıştı. Zaman içerisinde telefonla görüşen ve yakınlaşan N.K. ile Elçi, evlenmeye karar verdi. Bu kararın ardından Yozgat'a giden Elçi, 16 yaşındaki N.K.'yi alarak yaşadığı Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne bağlı Keçili Köyü'ne getirdi.


EVE KİLİTLEYİP, TECAVÜZ ETTİ

Halil Elçi, evlilik vaadiyle köyüne getirdiği genç kızı köyün dışında bir akrabasına ait olan ve kullanılmayan eve kilitledi. Yaklaşık bir ay boyunca evde kilitle tutulan genç kız, Halil Elçi"nin tecavüzüne uğradı. Elçi'ye, akrabası olan 29 yaşındaki Mesut E. ve aynı yaştaki Necmettin A.'nın da yardım ettiği ileri sürüldü. Bir ay boyunca tecavüze uğrayan genç kız, dün sabah saatlerinde bir yolunu bularak evden kaçmayı başardı. N.K., daha sonra yoldan geçen jandarmaları durdurup yardım istedi.

DEVLET KORUMASINA ALINDI

İlk olarak hastaneye götürülen ve tecavüze uğradığı saptanan genç kızın daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'nda psikolog eşliğinde ifadesi alındı. Müzik kanalına gönderdikleri SMS aracılığı ile Halil Elçi ile tanıştığını ve aralarında duygusal yakınlaşma başladığını söyleyen genç kız, “Bana bekar olduğunu söyledi. Evli olduğunu buraya gelince öğrendim. Telefonda bana sürekli güzel sözler söyleyip, vaatlerde bulunuyordu. Kendisinin Şanlıurfalı olduğu için ailemin evliliğe karşı çıkacağını söyleyip, kaçmamızı teklif etti. Ben de aşık olmuştum ve ona inanıp kaçtım. Köye gelince beni bir eve kilitledi, sonra iki yakınının da yardımıyla bana tecavüz etti. Eve su ve yemek bırakıp, bir ay boyunca sürekli tecavüz etti” dedi.

İfadesi alınan genç kız, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla koruma altına alınıp Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yurtlarından birine yerleştirilirken, jandarma tarafından köye düzenlenen operasyonda Halil Elçi ile iki akrabası gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından Adliye"ye sevk edilen şüphelilerden Mesut E. ve Necmettin A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Halil Elçi ise "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, zor kullanarak reşit olmayanlarla ilişkiye girmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi

DHA