Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tacettin Ceren"in 1995 yılında Dikmen"deki evinde silah ve bıçakla öldürülmesini araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı olarak Demirhan Ç"yi (54) gözaltına aldı.

Kırıkkale"de gözaltına alınan Demirhan Ç, emniyette verdiği ifadesinde, Tacettin Ceren"i, Ceren"in amcası olan ve bir süre önce eceliyle vefat eden Fahrettin Ceren ile öldürdüğünü iddia etti.

Demirhan Ç, cinayeti Tacettin Ceren"in ailesinin kararıyla gerçekleştirdiklerini, olay günü Fahrettin Ceren, kendisi ve Tacettin Ceren"in birlikte alkol aldıklarını, Ceren"e silahla ateş ettiğini, amcası Fahrettin Ceren"in ise yaralı olan yeğenini bıçakladığını anlattığı öğrenildi.

Demirhan Ç, Tacettin Ceren"i "sürekli alkol alarak anne ve babasına eziyet ettiği için" öldürdüklerini öne sürdü.

Türkiye Elektrik Kurumundan emekli olduğu kaydedilen Demirhan Ç, eski milletvekili Osman Ceren"in de bir süre önce eceliyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Olaydan sonra cinayette kullandığı silahı Kızılırmak"a attığını kaydeden Demirhan Ç"nin evinde yapılan aramada, başka bir ruhsatsız silah ele geçirildi.

Emniyette sorgusu tamamlanan zanlı Demirhan Ç. mahkemeye gönderildi.

MİLLİYET