14 Kasım Mahallesi'nde ikamet eden aile, evin çatısı ve temelinde yılan yuvası olduğu gerekçesiyle Iğdır Valiliği tarafından verilen konteynerde kalıyor.

 

Evin hanımı Şirvan Kurban, "Evimizde rahat dolaşamaz, uyuyamaz ve oturamaz hale geldik. Bir gün evin gardırobunun kapısını açınca üstüme yılan düştü. Korkuyla dışarı çıkıp çığlık atarak evi terk ettim. Eşim çatıda çok sayıda yılan görünce panikle aşağıya inip evi terk ettik. 4 çocuğumla sokakta kaldık. Valiliğin bize verdiği konteynere sığmadık. 2 çocuğum akrabalarının evinde kalıyor." dedi.

4 kişilik Mevlana evinde hayatın zor olduğunu, ilköğretim ve liseye giden çocuklarının mağdur olduğunu belirten anne Şirvan Kurban, "Belediye ve valilikten gelip evimizi incelediler. 'Evi ilaçlayıp yılanları yuvasına kaçırtalım sonra da 1 metre temeliyle birlikte oradaki yılanların yuvasının bulunduğu toprağı kaldırıp Ağrı Dağı eteklerine atalım. Bu yılanlı evden sizi kurtaralım. Size de yeni ev yapalım' dediler. Ama ne evimizi yapan var, ne de bize bir destek olan. 4 çocuğum okuyor. Benim de bir gelirim yok. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz." şeklinde konuştu.

YILLARDIR YILANLARLA YAŞIYORLAR

Yılanlarla yıllardır birlikte yaşadıklarını yeni anladıklarını söyleyen baba Orhan Kurban, şunları söyledi: "İyi ki o yılanlar bizi sokmadı, çocuklarıma zarar vermedi. Zaman zaman evimizin çatısında yılanları görüyorduk. Dışarıdan geldiklerini sanıyorduk. Bu kadar çok yılan olduğunu tahmin bile etmiyorduk. Meğerse evin her yanı yılan yuvası olmuş. Duvarların içleri bile yılan kaynıyor. Yılanlar evimizi, elimizden aldı. Biz yuvasız kaldık. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Devletin veya belediyenin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Zira güveneceğimiz başka bir yer yok. Ekonomik olarak da ev yapabilecek durumda değiliz. Evlatlarım Ümit, Volkan, Muhammet ve Zilan ve eşim Orhan Kurban'la bize uzanacak bir şefkat eli bekliyoruz."

Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını aktaran Orhan Kurban, kendilerine kurum adına altında Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan imzası ile bir yazı verildiğini kaydetti. Kurban'ın verdiği bilgiye göre yazıda şu ifadeler yer alıyor: "Şirvan Kurban isimli şahsın evine girildi. Yapılan tespit neticesinde ve şahsın beyanı doğrultusunda evinde yılan olabileceği kanaatine varılmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak yılanla ilgili herhangi bir mücadelemiz olmadığından bir yaptırımda bulunulmamıştır."