Evine dön Alanzinho! Onun için çok şey söylemek istemiyorum ama benim ilk 11'imin oyuncusu değil. Haliyle oynamayan her futbolcumun gitmesi yönünde de bir talebim olabilir.

Artık daha sık basının önüne çıkacağını ve gündemdeki konuları bizzat değerlendireceğini açıklayan Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos dün yine medyanın karşısındaydı... Soruları yanıtladı, soru gelmeyen konulara girdi, çıktı. Ligin 12. haftasındaki Beşiktaş müsabakası da konuşuldu, taraftarların tepkisi de, Trabzonspor"un bundan sonraki hedefleri de... Ancak bir konu vardı ki, ön plana çıkması kaçınılmazdı. Çünkü tanıdık bir sorunun ilk sinyalleriydi Broos"un sözleri. Konu ne zaman Alanzinho"ya gelse geçiştirdi, “Bu konuda çok şey söylemeye gerek yok” dedi, sonunda da ağzındaki baklayı çıkardı: Evet, ilk 11"imde oynatmayı düşünmüyorum!

Yanal aldırmıştı

Evet bu bir teknik direktör tercihidir, saygı duyulması gerekir. Zaten Broos da bugüne kadarki tavrıyla kendisini pek düşünmediğini göstermişti. Asıl problem Brezilyalı"nın biletini kestiğini bu kez çok net ifadelerle belirtip, üstüne bir de, “Haliyle her oynamayan oyuncu gibi onun da gitmesi yönünde bir talebim olabilir” demesiydi. Belçikalı hoca, böylece Ersun Yanal döneminde, ara transferde Norveç Ligi"nden transfer edilen Brezilyalı için topu direkt olarak yönetime attı.

Tamamen kaybedildi!

4 milyon Euro"luk bonservis bedeli başta olmak üzere alındığı günden bu yana hep eleştirilen Alanzinho"nun Broos"un bu sözlerini duyduktan sonraki ruh halinin ne olacağı merak konusu. Bir başka merak konusu ise Sambacı"nın ne şekilde değerlendirileceği. Hocasının, "oynatmam" dediği bir futbolcunun kendisini göstererek piyasa bulma ihtimali haliyle sıfır. O zaman ya zararına satılacak ya da bir başka hocanın keşfine bırakılacak.

Jun ve Musampa...

Bu tip yüksek maliyetli ama verim alınamayan futbolcuların yönetimlere de ağır hasar verdiğini unutmamakta fayda var. Yakın geçmişte hatırlanacağı gibi, Jun Atay Aktuğ ve ekibinin, Musampa da Nuri Albayrak"ın yıpranmasına yol açmıştı. Şimdi yönetimin bu konuda izleyeceği tavır çok önemli. Basın toplantısında Hugo Broos"un başka açıklamaları da oldu. İşte satır başları ile değerlendirmeler:

"En çok Kartal"ı izledik"

“Yattara konusunda bana bir dayatma yok. Körler ifademde hedefim basın değildi. Hazırım dedi, oynattım. Sonrasını beraber gördük. Ama ne Engin"i ne de Yattara"yı kaybetme lüksümüz yok. İkisini de kazanmak için konuşacağım. Beşiktaş"ı ben de izledim Metin hoca da. Hatta en çok izlediğimiz takımın Beşiktaş olduğunu söyleyebilirim. Yine izleyeceğiz, bilgileri masaya yatıracağız. Üst sıralara oynamak için ilk yarı bitene kadar ilk 3"e girmeliyiz. Amacım bir ideal kadro oluşturmak ve çok ekstra durumlar olmadıkça onu bozmamak. Sylva"dan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Çünkü onun yerine Onur"u oynatıp istediğimizi alamazsak hem bir genci hem de deneyimli kalecimizi kaybederiz.”/sabah