İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden yapımcı, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi.

Yağmurdereli'nin, Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesinden alınan cenazesi, ilk olarak Göktürk Beldesi'ndeki evinin önüne getirildi. Cenaze aracından alınan Yağmurdereli'nin cenazesi, bir masa üzerine konularak din görevlisi tarafından dua okundu.

Buradaki törene, Yağmurdereli'nin eşi Esin Yağmurdereli ile İbrahim Tatlıses, Oya Aydoğan ve Mehmet Aslantuğ'un da aralarında bulunduğu bazı dost ve yakınları katıldı.

Yağmurdereli'nin cenazesi, buradaki törenin ardından yeniden cenaze aracına konularak Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi.

Yağmurdereli'nin naaşı ikindi vakti Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

6 Şubat 1953'te Trabzon'da doğan Osman Yağmurdereli, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü mezunuydu. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra yorumcu olarak sanat çalışmalarında bulundu.

Televizyon yapımcılığıyla pek çok sevilen diziye de imza atan Yağmurdereli, 23'üncü dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapıyordu.