Kılıçdaroğlu, terör sorunu için de “ Toplumsal uzlaşmayı ve desteği sağlayarak biz bu terör olayını aşarız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununu toplumsal uzlaşmayla çözeceklerini belirterek, “Terörün olmadığı, hep birlikte kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye"yi hep birlikte kurabiliriz. Toplumsal uzlaşmayı ve desteği sağlayarak biz bu terör olayını aşarız” dedi. Brüksel"den önceki akşam dönen, bugün de Almanya"ya gidecek olan Kılıçdaroğlu, dün de 6. Uluslararası Kalecik Festivali"ne katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu mesajları verdi:

Sınavı geçtik

“Demokrasi sınavından başarıyla geçen, "evet", "hayır" oyu kullanan, görüşünü bildiren bütün yurttaşlarıma demokrasinin güzelliği açısından yürekten teşekkürler. Türkiye çok büyük bir ülke. Büyük ülkenin sorunları da büyük olur. Ama bu sorunları çözmek siyaset kurumunun görevi. Bu güzellikler içinde bazen acı haberler de alıyoruz. Doğu, Güneydoğu"da yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesi, şehitlerimizin gelmesi hepimizi üzüyor. Hiç birimiz, hiç kimsenin burnunun bile kanamasını istemeyiz. Gönülden istiyoruz ve diliyoruz, terörü bitirelim, yok edelim. Bu güzel coğrafyada hepimiz kardeşçe yaşayalım.

Terörü çözmeliyiz

İnsan kaynağımız, doğamız, bağımız, zeytinliklerimiz var, Kalecik Karası gibi dünya markası ürünlerimiz var. Daha dünyaya tanıtamadığımız, bir köşede bekleyen ne cevherlerimiz var. Bütün bu güzellikleri tanıtmak yerine, bunların çabasını vermek yerine terörle uğraşmak, terör sorununu çözmek elbette ki zaman alacak, ama bir şekilde bunu da Türkiye"nin gündeminden çıkarmak zorundayız. Siyaset kurumuna, iktidara görev düşüyor. Bu sorunu çözmek halkın desteğini almakla, toplumsal uzlaşma sağlamakla mümkündür. Toplumsal uzlaşmayı, toplumsal desteği sağlayarak biz bu terör olayını aşarız. Gerçekten de "analarımız ağlamasın" diyor ve bunda samimiysek; bütün içtenliğimizle toplumun desteğini alarak bu sorunu çözmek durumundayız. Geleceğe güvenle bakan bir Türkiye"yi kendi ellerimizle kuracağız.”

Kalecik fiskosu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay"ın da aralarında bulunduğu bir grup parti yöneticisi ve milletvekili ile dün Kalecik"e geldi ve festivale katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasından önce uzun süre Sav"la sohbet etti.

Geziler sürecek

KALECİK"te “Başbakan” sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, ürün tanıtan, satan vatandaşların tezgâhlarını gezdi. CHP lideri, alandan ayrılırken gazetecilerin, “Seçim startını verdiniz mi?” sorusuna, “Evet, adım adım Türkiye"yi dolaşmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.