Referandumdan çıkan ""Evet"" sonucu en çok Anayasa mahkemesi yedek üyesi Alpaslan Altan"a yaradı. Anayasa mahkemesi raportörüyken, önce Denizcilik Müsteşar yardımcılığına atanan, 31 gün sonra da, Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi yedek üyesi seçilen Altan, Anayasa değişikliği ile birlikte, asil üye oldu. Altan 23 yıl süreyle bu görevde kalacak.
Bir ay içinde merdivenleri üçer beşer çıkan Altan için ""Jet Formül"" uygulandı. 42 yaşında olan Altan, Anayasa değişiklik paketi yasalaştıktan sonra bu göreve atansa, 12 yıl üyelik yapabilecekti. Anayasa, üst düzey bürokratların Anayasa mahkemesi üyeliğine seçilebilmeleri için en az 40 yaşında olmalarını öngörüyordu. Referandumdan çıkan paket ise yaş sınırını 45"e çıkardı. Böylelikle 42 yaşındaki Altan, Anayasa değişikliğinden sonra şansını kaybedecekti.

Bu nedenle ""Jet Formül"" yürürlüğe konuldu. Altan, 26 Şubat"ta Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım"ın imzası ile Denizcilik Müsteşar yardımcısı yapıldı ve üst düzey bürokrat oldu. İlk şart yerine geldi ve 31 gün sonra da yine Gül"ün kararı ile bu kez Anayasa Mahkemesi yedek üyesi oldu.
Alaplı, Hilvan ve Zara"nın eski savcısı, Anayasa mahkemesinin eski raportörü Alpaslan Altan ""Jet atama"" ile 2033 yılına kadar Anayasa Mahkemesi üyesi olarak kalacak. Altan, referandum sonrası asil üyeliğe terfi etti. (GAZETEPORT)