Merhum Turgut Özal'a 1988'de düzenlenen suikaste ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı 22 yıl sonra soruşturma başlatırken, ağabeyi Korkut Özal, ölümünün de tertip olduğunu söyledi. Özal "Evet ağabeyim öldürüldü. Ölümü bir tertip. Köşk'ün içine kadar girmiş bir organizasyon var" diye konuştu


Merhum 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a 1988 Haziran ayında düzenlenen suikast girişimiyle ilgili oğlu Ahmet Özal'ın iki ismi açıklamasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 22 yıl sonra dosyayı yeniden açarken, kardeşi Korkut Özal'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Korkut Özal, şimdiye kadar ölümüyle ilgili birçok kez şüphelere dikkat çektiği ağabeyinin öldürüldüğünü söyledi. Korkut Özal "Evet, ağabeyimin ölümünde tertip vardı. Bu da araştırılmalı. Birini Köşk'e sokup ağabeyimi öldürdüler. Köşk'teki doktor ve hemşirelere o gün kim izin verdi? Araştırılmalı" dedi.
KÖŞK'E SIZAN ORAGANİZASYON

Son açıklamalarında Turgut Özal'ın Ergenekon örgütü tarafından öldürüldüğünü dile getiren Korkut Özal, "Köşk'e kadar uzanan bir organizasyon var. Kalp krizi geçirince müdahale edilmiyor ya da ettirilmiyor. Kendi haline bırakılıyor. Adeta ölmesi bekleniyor. Bu da Köşk'ün içine kadar girmiş bir organizasyonu işaret ediyor" dedi.

HERGÜNKÜ DOKTOR NEREDEYDİ

"Ağabeyimin öldüğü günde neden Köşk'te doktor yoktu, hemşireler yoktu?" diye soran Korkut Özal şöyle konuştu: "Hergün doktor ve hemşilerin o gün izinli olması dikkat çekici. Köşk'teki işleyici bilmiyorum. Açık kalp ameliyatı geçirmiş, rahatsızlığı bilinen bir Cumhurbaşkanı'nın Köşkü'nde doktorun bulunması ilginç. Bunların araştırılması lazım. Bir Cumhurbaşkanlığı köşkü olduğuna, doktorun ve hemşirelerin çalışma günüyle ilgili bir kuralın olması lazım. Doktok ve hemşirelere kim izin verdi. Bunun araştırılması gerekir."

ÖLÜMÜNÜ MECLİS ARAŞTIRSIN

Turgut Özal'ın ölümünün Başbakan tarafından verilen bir talimatla araştırılmasının doğru olmayacağını, bunu da aile olarak istemediklerini vurgulayan Korkut Özal, "Ağabeyimin ölümü siyasal bir durum. Meclis'in araştırma komisyonu kurarar olayı soruşturması gerekiyor" dedi.