İstanbul'da rüzgardan yırtılan "Referanduma Evet" afişini değiştirmekle görevli işçi, yorgunluktan afişin altına girerek uyuyakaldı. İşçi görmeyen vinç işçinin üzerinden geçerek ölümüne neden oldu.


Olay, saat 23.00 sıralarında Kartal Yunus Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan eski çimento fabrikasında meydana geldi.

Fabrika duvarına asılan "Evet" pankartının değiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Olay yerine giden reklam şirketinin çalışanı Halis Atış, vinçe çıkarak rüzgar nedeniyle yırtılan pankartı değiştirmek istedi. Ancak vinç merdiveninin 30 metre yükseklikteki afişi değiştirmek için kısa kalması üzerine olay yerine daha uzun merdiveni olan bir vinç çağırıldı.

Vinç yaklaşık 1 saat sonra olay yerine geldi. Fatih Korkulu'nun kullandığı vinç olay yerine geldiği sırada Atış, yeni hazırlanan "Evet" yazılı pankartın içinde uyuyordu.

Korkulu, kullandığı vinç ile Atış'ın üzerinden geçti. Arkadaşlarının bağırması üzerine vinç Atış'ın üzerinden geçerek daha uzak bir noktaya gitti.

Üzerinden vinç geçen Atış, ağır yaralandı. Arkadaşları Atış için olay yerine ambulans çağırdı. Ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrasında Atış'ın öldüğü tespit edildi.

Ardından dram çıktı

Geçen ay işe başladığı öğrenilen Atış'ın ailesinin geçimini sağlamak için 16 saat çalıştığı öğrenildi.

Gündüz de çalıştığı için yorulan Atış'ın havanın da soğuk olması nedeniyle uykusuna yenik düştüğü ve üşümemek için pankartın altında uyuduğu öğrenildi.

Evli ve 2 çocuğu olan Atış, işe başlar başlamaz anne, baba ve 2 kardeşini de yanına aldığı ve 8 kişinin geçimini sağladığı ifade edildi.

Atış'ın cesedi savcınını incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Vinç operatörü Fatih Köprülü ve Atış'ın 2 arkadaşı da gözaltına alındı. Polis ekipleri de "Evet" yazılı afişi topladı.

Reklam şirketi çalışanları afişi kim tarafından değiştirildiği yönündeki soruları "AK Parti reklamı ama ne olduğunu bilmiyoruz" diye yanıtladı.

Öte yandan Atış'ın çalıştığı reklam şirketinin aracında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Esenyurt Belediye Başkanlığı yazılı görev kağıtları dikkat çekti.