İZMİR'in Bornova İlçesi'nde oturan 2 çocuk annesi Sevda Aydoğan'a, 3 ay önce boşandığı eşi gazeteci İsmail Aydoğan'ın yaşadığı eve 6 ay süreyle yaklaşmama, korkutma ve hakaret içeren söz söylememe cezası verildi.

Manisa"da yerel bir gazetenin sahibi olan 47 yaşındaki İsmail Aydoğan, 22 yıllık eşi 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Sevda Aydoğan"ın internette "chat'leştiği bir erkekle kendisini aldattığını öne sürerek boşanma dava açtı. Aydoğan, dilekçesinde, “Eşim beni bir başka erkekle aldatıyor. Ben bunu öğrenince evi terk edip gitti. Eşim evi terk ederken, ziynet eşyalarını da aldı. Kendisi sabaha kadar MSN"de yazıştığı için, oğlumuzla ilgilenmiyor. Onlara iyi bir gelecek vermek için ABD"de çalıştım, birikim yaptım. Bunların hepsi eşim ve çocuklarım içindi. Eşim KKTC'de okuyan kızımla da ilgilenmiyor. Bankadaki ortak hesabımızda bulunan 50 bin doları benden habersiz çekmiş. Bu evlilik artık yürümez. Aldatan bir kadınla artık birlikte yaşayamam. Boşanmak istiyorum” dedi. 75 bini maddi, 25 bini manevi olmak üzere toplam 100 bin TL tazminat ile oğlu 18 yaşından küçük olan S.C.A."nın velayetinin de kendisine bırakılmasını istedi. Mahkemeye, eşinin "chat'teki yazışmalarının çıktıları ile başka bir erkekle çekilmiş fotoğraflarını kanıt olarak sundu.

Bir hastanenin mutfağında çalışan ve eşinin iddialarının asılsız olduğunu öne süren Sevda Aydoğan ise, “Eşim sürekli yurt dışına gidiyor, asıl o beni aldatıyor. Uzun süre eve gelmiyor” dedi. O da boşanmak için de 20 bin TL tazminat istedi.

İzmir 13"üncü Aile Mahkemesi, çifti 3 ay önce boşadı. Hakim, kusurlu bulduğu Sevda Aydoğan'ın eşi İsmail Aydoğan'a 1000 TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Oğulları S.C.A'nın velayeti de babaya verildi. Aydoğan, avukatı aracılığıyla, verilen tazminatın az olduğunu belirtip temyize başvurdu.

İddiaya göre Sevda Aydoğan, boşanmanın ardından telefonla eşi İsmail Aydoğan'ı tehdit etti. İsmail Aydoğan, avukatı aracılığıyla İzmir 12'nci Aile Mahkemesi'ne başvurup, eşi tarafından tehdit, hakaret ve şiddete yönelik davranışlara maruz kaldığını, "Ailenin Korunması Kanunu"ndan yararlanmak istediğini belirtti. Başvuruyu inceleyen Hakim Haydar Elgin, Sevda Aydoğan'ın eşine ve aynı çatı altında yaşadığı aile bireylerine karşı, şiddet veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmamasına, aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesine, iletişim araçları ile rahatsız etmemesine, 6 ay süreyle eve yaklaşmamasına karar verdi. Hakim Elgin, kararın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini kararlaştırdı. Karara uymaması halinde tutuklanacağı uyarısında bulundu.

DHA