ANTALYA'da lise öğrencisi 16 yaşındaki Ebru A., kendileriyle aynı mahallede oturan ve kendisine aşık olan 25 yaşındaki Abdullah Minaz'ın tehditleri ve kaçırma girişimleri nedeniyle okulu bırakarak eve kapandı. Evde hapis hayatı yaşamaya başlayan Ebru A. “Ne zaman ve nasıl kaçırılacağımı bilmiyorum. "Ya benim olursun, ya benim olursun” diyor, başka da bir şey demiyor” diye konuştu Emek Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan Ebru A.'nın, aynı mahallede oturan ve çeşitli suçlardan 3 ayrı sabıkası bulunan işsiz Abdullah Minaz"ın kendisine olan aşkı yüzünden hayatı karardı. 2 yıldır iki kez kaçırılmak istenen ve defalarca tehdit edilen genç kız, lisedeki eğitimini yarım bıraktı. Babaannesi Fındık A. ve ablası Semra A.'nın yanında kaçırılmak istendiğini belirten Ebru A., polis merkezine gidip şikayetçi olduklarını, ancak eve dönerken, hemen arkasından serbest bırakılan Abdullah Minaz tarafından Sakarya Parkı yanında ikinci kez kaçırılmak istendiğini söyledi. Liseli Ebru, bunun üzerine Abdullah Minaz hakkında dava açıldığını belirtti.


"YÜZÜNE KEZZAP ATARIM"
Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya 2 ablası, babaannesi ve yakınlarıyla katılan Ebru A. yargılamayı yapan hakim Faris Özsoy"a sitem etti. Peşini bir türlü bırakmayan gencin cezalandırılmasını isteyen Ebru A., “Hayatım karardı. Evde sanki hapis hayatı yaşıyorum. Kendisi bana karasevda ile aşık olmuş ve benim de ona aşık olmamı istiyor. Okuluma gidemiyorum. Ben öğretmen olmak istiyordum. Her gün kaçırılma korkusu yüzünden artık eğitimime devam edemez hale geldim. Yüzüme kezzap atacağını söylüyor” dedi.


"BU DEVİRDE MEKTUP MU KALDI?"
Abdullah Minaz hakkında açılmış iki ayrı davaları daha olduğunu belirten genç kız, şunları anlattı: “Benim de onu sevdiğimi, onunla birlikte olmak istediğimi söylüyor. Güya ben kendisine mektup yazmışım gibi şeyler söylüyor. Mektup yazmadım, üstelik bu devirde mektup mu kaldı? Öyle bir şey olsa cep telefonuna mesaj atardım. Hayali şeyler üretiyor. İlk günlerde ailem de "Acaba bu adam doğru mu söylüyor" diye tereddüt ettikten sonra benim bu adamı hiçbir suretle istemediğimi anladı. Her duruşmada kalkıyor, "Benim niyetim ciddi, onunla evlenmek istiyorum” diyor. Beyefendi sanki bana lütfediyor. Hiç bana sormuyor ki, "Sen benimle evlenmek istiyor musun? diye.” Babaanne Fındık A. da, “Biz artık yaşayamaz hale geldik. Benim torunum henüz çocuk yaşındayken bu adamın gazabına uğradı. Her gün tehdit, her gün kaçırma korkusuyla yaşıyoruz. Devlet bize sahip çıksın, bu adamın teröründen bizi korusun” dedi.

Sanık Abdullah Minaz ise, Ebru A."nın kendisine hitaben yazdığını iddia ettiği mektupları delil olarak sunacağını söyledi.

Duruşma bazı tanıkların dinlenmesi, diğer mahkemelerde görülen kaçırma ve hürriyeti tahdit suçlamalarıyla ilgili dosyaların incelenmesi için ertelendi.