Edinilen bilgiye göre, Canik Polis Merkezi"ne başvuran Fethiye Baş, 16 yaşındaki lise öğrencisi kızı Zekiye"nin Soğuksu Mahallesi"ndeki evine gece gelmediğini ve aramalara rağmen bulamadıklarını belirterek yardım istedi.

İhbar üzerine yapılan araştırma sonucu genç kız, söz konusu mahallede gezerken bulundu. Ailesine teslim edilmek istenen kız, ailesinin kendisine baskı yaptığını bunun için eve gitmek istemediğini söyledi. Bunun üzerine durum ilgili Cumhuriyet Savcısına bildirildi. Cumhuriyet Savcılığına getirilen genç kız burada da benzer ifade verip "eve gitmek istemiyorum" diyerek ailesine teslim edilmemesini ve yetiştirme yurdunda kalmak istediğini söyledi.

Daha önce de bir kez evden kaçtığı öğrenilen genç kızın talebi üzerine aile baskısından uzak kalması için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Samsun İl Müdürlüğünün Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurduna yerleştirildi.

Bu arada, durumu öğrenerek adliyeye gelen anne karara tepki gösterince görevli polislerce adliyeden uzaklaştırıldı./milliyet