Kaçak göçmenlerin çektikleri çilelere yenisi eklendi: Facianın adresi bu kez Malezya oldu. 97 Endonezyalı kaçak göçmeni taşıyan tekne, alabora oldu. Başkent Kuala Lumpur'a yaklaşık 85 kilometre uzaklıktaki Banting açıklarında meydana gelen kaza sonrasında 60 kişi kurtarıldı. 5 kişi hayatını kaybederken göçmenlerden 32'si hâlâ kayıp. Ahşap teknenin önceki gece Malakka Boğazı'ndaki Banting yakınlarında battığını belirten yetkililer, teknede çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğunu duyurdu. Kazanın gerçekleştiği bölgede 8 gemi ve helikopterlerle arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tekneyle ülkelerine döndükleri sanılan Endonezyalılar'ın, geçerli seyahat ve kimlik belgelerinin bulunmadığı belirtildi. Endonezyalılar'ın ramazanı geçirmek için dönüşe geçtikleri kaydedildi. 

SEYAHAT BELGELERİ YOK 
Bazı haber kaynaklarında ise kaçak göçmenlerin aslında Malezya'ya giriş yapmaya çalıştıkları ileri sürüldü. Kazanın nedeni hakkında henüz bilgi verilmedi. Malezya'da yaşayan yaklaşık iki milyon Endonezyalı'dan çok azının geçerli seyahat belgesine sahip olduğu belirtiliyor. 

TEKNE OKYANUSA UYGUN DEĞİL
Malezyalı yetkililer 8 gemi ve helikopterle arama çalışmalarını sürdürüyor. Kurtulanların 12'sinin kadın ve çocuk olduğunu belirten yetkililer, şimdilik 5 olan ölü sayısının artmasından endişe ediyor.