DSP Genel Başkanı Masum Türker, partide daha önce görev almış ve daha önce partiden ayrılmış kişilere eve dönüş çağrısı yaptı ve “Evinize dönün, sizlerle kucaklaşalım. Türkiye"nin alternatif partisi olma yolunda ilerleyelim” dedi.

Olağan Kurultayda DSP Genel Başkanı seçilen Masum Türker, DSP Genel Başkanvekili Saffet Başaran"dan görevi bugün törenle devraldı. Parti genel merkezinde düzenlenen törende konuşan Başaran, Türker"i tebrik etti ve kutladı. Başaran, “Kurultayı objektif bir biçimde yürüttük, çok keskin bir mücadele vardı. Zor bir yarıştı. Sayın Türker"in ki kolay kazanılmış bir zafer değildir, bu nedenle onu yeniden tebrik ederim” dedi.

DSP"nin yeni genel başkanı Türker de, törende yaptığı konuşmada, “bugünün DSP"de yeni bir gün” olduğunu ifade etti ve “DSP iktidardan çeşitli yollarla uzaklaştırıldığı günden beri kamuoyunun beklediği bir partiydi. Şuan kenarda ışığı bekleyen DSP"lilerin beklediği ışık bu ışıktır. Bu ışık Pazar günü verilmiştir” dedi.

Türker, partiyi yönetirken ve parti ile ilgili kararlar alırken eski genel başkanlardan, eski parti meclisi üyelerinden ve diğer tüm partili arkadaşlarından destek alacaklarını, onların güçlerinden, bilgilerinden faydalanacaklarını ve her çalışmada yardımlarını isteyeceklerini söyledi. Partide daha önce görev almış ve daha önce partiden ayrılmış DSP"lilere eve dönüş çağrısı yapan Türker, “Evinize dönün, sizlerle kucaklaşalım. Türkiye"nin alternatif partisi olma yolunda ilerleyelim” dedi.

-"RAHŞAN HANIM BÜYÜĞÜMÜZDÜR"-

Türker, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türker, bir gazetecinin “İçli"nin istifasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz, Rahşan Hanımla görüştünüz mü?” sorusuna, “ Rahşan Hanım büyüğümüzdür. O sırada yarıştaydık; ama artık birlik olmamız lazım. Rahşan Hanım, her zaman başvuruda bulunacağımız, nasihat alacağımız, rehber olmasını istediğimiz bir hanımefendidir. Arayıp, uygun göreceği bir gün el öpmek için izin isteyeceğiz” dedi. Türker, istifa olarak da, “İçli"nin ayrılma nedeni Kurultay da yaşanan sorunlardır. İçli"nin geri gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türker, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül"ün DSP"den istifa edeceği yolundaki söylentileri hatırlatması üzerine de, “ Böyle bir şeyden haberim yok, Saylan"ın cenazesinde beni tebrik etti” dedi.