İZMİR'in Şirinyer Semtinde, kötü kokular gelmesi üzerine kapısı zorlanarak açılan bir evde, yarı çıplak halde 1'i kadın 2 kişinin çürümüş cesetleri bulundu. Kimliği saptanan 56 yaşındaki Sadettin Tayfun ile henüz kimliği belirlenemeyen kadının cesetleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında, 495 Sokak 10 numaradaki apartmanın zemin katından kökü kokular geldiğini söyleyen çevre sakinlerinin ihbarıyla ortaya çıktı. Polis ekiplerinin, kapısını zorlayarak açtıkları dairede yaptıkları araştırmada, salon kısmında yarı çıplak halde bir erkekle kadının cesetleri bulundu.

CESETLER ÇÜRÜMÜŞ
Yaklaşık 10 günlük ve çürümüş olduğu belirtilen cesetlerden erkeğin kimliği, Sadettin Tayfun olarak belirlendi. Kadının kimliği ise tespit edilemedi. Vücutlarındaki bozulmalardan dolayı, ölenlerin cinayete kurban gidip gitmedikleri saptanamadı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım kuruluşlarından ESHOT Genel Müdürlüğü'nden emekli olan ve hiç evlenmeyen Sadettin Tayfun'un, evde yalnız yaşadığı öğrenildi. Kendisiyle birlikte evde cesedi bulunan kadının ise sevgilisi olabileceği ileri sürüldü.

ZEHİRLENME ŞÜPHESİ
Evdeki sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde de durulan Sadettin Tayfun'un ve kimliği belirlenemeyen kadının cesetleri, nöbetci savcının incelemesinin ardından, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çürümüş cesetlere, iki gün morgtaki soğutucularda bekletildikten sonra, çarşamba günü otopsi yapılacağı açıklandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.