ŞANLIURFA"da, zorla girdikleri bir evdeki 4 kadını silahla etkisiz hale getirdikten sonra üzerlerindeki altın ve cep telefonlarını gasp eden 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. Polisin 12 saat süren çalışması sonucu gasp edilen telefonlardan birini satmalarıyla yakalanan şüphelilerin evinde yapılan aramada da 2 gasp olayı daha aydınlatıldı.

Olay, önceki gece yaşları 15 ile 57 arasında değişen 4 kadının bulunduğu İpekyol Mahallesi Barbaros Sokak"ta yaşandı. İddiaya göre, saat 21.00 sıralarında Velioğlu ailesinin yaşadığı müstakil eve gelen 2 şüpheli, ekmek fırınından geldiklerini söyleyerek kapının açılmasını istedi. Ancak, durumdan şüphelenen kadınlar kapıyı açmayarak, fırından kimseyi çağırmadıklarını söyleyip gitmelerini istedi. Bunun üzerine evden ayrılan 2 şüpheli, saat 22.15'de bu kez balkonuna tırmandıkları eve zorla girdi ve ellerindeki tabancayla anne, 2 kızı ve 1 gelinini bir odada topladı. Yüzlerini poşu ile gizleyen gençler, ölümle tehdit ettikleri kadınlardan 57 yaşındaki Zekiye Velioğlu"nun kolundaki 2 bilezik, bir yüzük ve diğer kadınların yanlarındaki 3 cep telefonunu alarak kaçtı.

12 SAATTE YAKALANDILAR

Başına silah dayandıktan sonra ölüm tehdidi ile gasp edilen 4 kadının şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, verilen eşkal doğrultusunda 2 şüphelinin robot resimlerini çizdi. Gece boyu yapılan çalışmalarda izleri bulunamayan şüphelilerin, gasp ettikleri telefonları satmak isteyecekleri düşüncesiyle polis kent merkezi ve kenar semtlerdeki telefon satıcılarını tek tek dolaşmaya başladı. Dün sabah saatlerinde polis, telefonlardan birinin Bağlarbaşı Mahallesi"nde satıldığını saptadı. İkinci el telefon satışı yapan kişinin de, telefonu satan gencin gasp edilen kadınların çizdirdiği robot resimle benzediğini söyledi.

Bölgede çalışmasını yoğunlaştıran polis, gasp olayına karışan kişilerin daha önce de aynı suçtan sabıkası bulunan 20 yaşındaki Mustafa Sönmezsoy ile 22 yaşındaki Şükrü Yılmaz olduğunu saptadı. Bunun üzerine adresleri belirlenen şüphelilerden Mustafa Sönmezsoy yaşadığı Yavuz Selim Mahallesi"nde, Şükrü Yılmaz ise Bağlarbaşı Mahallesi"ndeki evlerinde yakalandı.

2 GASP OLAYI DAHA AYDINLATILDI

Polis, gözaltına aldığı iki şüphelinin evinde yaptığı aramada ise 4 kadından silah zoruyla gasp edilen 2 altın bilezik, 1 altın yüzük, 2 cep telefonununun yanı sıra, daha önce gerçekleştirdikleri iki farklı gasp olayında çaldıkları 1 dürbün, 1 fotoğraf makinesi, 9 kol saati, çok sayıda eski para ve tabanca mermisine de el koydu.

Gözaltına alınan şüpheliler, kadınları gasp ederken kullandıkları tabancaları gece geç saatlerde çöpe attıklarını söyledi. Şüphelilerden Mustafa Sönmezsoy poliste susma hakkını kullanırken, Şükrü Yılmaz ise, “İşimiz de, paramız da yoktu. Biz de evde sürekli birlikte kalan 4 kadını kendimize hedef olarak seçtik ve korkutarak gasp olayını gerçekleştirdik. Pişmanım” dediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü"nde sorgulamalarının tamamlanmasının ardından "Silahlı tehdit ve gasp" suçuyla Adliye"ye sevk edilen Sönmezsoy ve Yılmaz, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi./milliyet