Burdur'da Zafer Mahallesi Bülbül Sokak'taki bir evde genç bir kızın yerde hareketsiz yattığı ihbarını alan polis ekibi, eve gittiğinde Mardin nüfusuna kayıtlı Reyhan Basravi'nin çıplak cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede genç kızda tecavüz bulgusuna rastlandı. Reyhan Basravi'nin çok miktarda uyuşturucu madde aldığı da belirlendi. Olayla ilgili ihbarda bulunduğu belirtilen 18 yaşındaki Ramazan G. ile 17 yaşındaki Uğur D. gözaltına alındı.

Polis ve Burdur Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, evde dün akşam bir grup gencin uyuşturucu madde aldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

YETİŞTİRME YURDUNDAN AYRILMIŞ

Burdur'da bir evde çıplak halde cesedi bulunan 16 yaşındaki Reyhan Basravi'nin geçen yıl Burdur'daki Sevim Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu'ndan 15 olan yaşını 3 yaş büyüterek ayrıldığı ortaya çıktı. Genç kızın geçen yıl Ankara'da eroin tedavisi gördüğü belirtilirken, 6 ay önce de fuhuştan gözaltına alındığı ancak serbest bırakıldığı belirlendi. Bu arada olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 8'e çıktı. 2'si kadın olan bu 8 kişinin sorgusu sürüyor. / DHA