Evde bakım maaşı Eylül ayında ödenmeye başlandı. Aİle, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı, il il hesaplara yatırılıyor. Peki evde bakım maaşı başvuruları nasıl yapılır? Geçtiğimiz Temmuz ayı itibari ile evde bakım parasına zam yapıldı. 2019 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Maaş alanlar sorgulama işlemini nasıl yapıyor? İşte, evde bakım maaşına dair detaylar...



EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.





SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER 14 EKİM

Evde bakım maaşları, Bakanlık tarafından il il yatırılıyor. Şimdilik 

1- Tokat 2- Edirne 3- Hatay
4- Kırklareli 5- Aksaray 6- Bolu
7- Sakarya 8- Afyonkarahisar 9- Osmaniye
10- Samsun 11- Kırıkkale 12- Adıyaman
13- İzmir 14- Antalya 15- Diyarbakır
16- Giresun 17- Isparta 18- Denizli
19- Mersin 20- İstanbul 21- Zonguldak
22- Sivas 23- Kocaeli 24- Siirt
25- Düzce 26- Manisa 27- Konya
28- Ankara 29- Bilecik 30- Uşak
31- Hakkari 32- Van 33- Bursa
34- Balıkesir



illerinde evde bakım maaşlarının yatırıldığına dair haberler geliyor. Evde bakım maaşları yatırılan illerle ilgili bilgiler geldikçe detaylar haberlerimizde olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, evde bakım maaşı ocak-haziran döneminde bin 305 lira iken, temmuz ayından itibaren bin 383 liraya çıktı.

 

Bakıma muhtaç engellilerin özel bakım merkezlerinde bakımı için ödenen para tutarı da 2 bin 611 liradan 2 bin 767 liraya yükseldi.

Bakıma ihtiyacı olan engelli ile yaşlıların ailelerinden ayrılmaması ve vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla verilen yardım kapsamında, Türkiye genelinde 2018'de 513 bin 276 vatandaşa 6 milyar 675 milyon lira kaynak aktarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.