Alternatif müzik çalışmalarından tanıdığımız Jehat Hekimoğlu'nun öncülüğünde 2007 yılında kurulan SerbestRadikaller"in ilk albümü SerbestRadikaller “Orient @ll Music” Ares Müzik etiketiyle yayınlandı.

Albüm, “Orient @ll Music” sloganıyla World Music çatısı altında Funk'tan Jazz'a, Reagge"den Ska"ya, Blues'dan Oryantal'e, Balkanlardan Akdeniz Müziğine uzanan ve tüm bu türlerin doğu ritimleriyle kaynaştığı bir repertuara sahip. Özgün bestelerin yer aldığı “Orient @ll Music” doğa ile kültürün, evrensel ile yerelliğin farklı ama yakın birlikteliğinden söz ediyor.

“Serbest Radikaller mizacı gereği ciddi performans gurubudur. Sahnesi sürprizlerle dolu, doğaçlamanın da yapıldığı, eğlencenin doruklarda olduğu dinlemesi keyifli, eğlenirken düşündüren de bir gruptur.

Şarkılarımızda birey olabilmenin dayanılmaz ağırlığı esprisini konu edinerek çıktık yola… Yaşadığımız dünyanın içler acısını, bir nebzede olsa şarkılarımızla kulakları tırmalamadan, ajite etmeden, yüreklere serpelim dedik…”

Sağlık sektöründe serbestradikaller, kötü tanımlanır:) ama bizce, müzikal yaşamda olabildiğince yerinde tanımlanabilir bir keyif adlandırıyor… Cower yapacaksak şarkıyı en iyi nasıl deforme edebileceğimizi düşünür, olduğu halin çok ötesine taşırız. Dinleyenleri de işte tam burada kalbinden vururuz:) 7/8'lik Rumeli Türküsünü bir anda 2/4'lük Reggae kıvamında icra edince, Serbest Radikaller üzerine düşen müzikal tanımlamasını böylece vermiş oluyor