Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Şubesi tarafından düzenlenen ve Aydın merkez ve ilçelerdeki hastanelerde görevli ilgili personelin katıldığı “Eğitim Yöntemleri” ve “Doku ve Organ bağışı” konu eğitim semineri Didim Devlet Hastanesi"nde yapıldı.
Didim Devlet Hastanesi"nde Didim Devlet Hastanesi Eğitim Salonundaki eğitimde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü Hemşire Semra Tahancı Diribaş tarafından “Eğitim Yöntemleri” konusunda bilgiler verdi. Diribaş eğitim yöntemleri konusunda personele hizmet içinde uygulanması gereken hususlar ve zaman zaman yapılan hatalar ve yapılmaması gereken hususlar konusunda bilgiler aktardı.
Seminerde “Doku ve Organ Bağışı” konusunda bilgiler veren Didim Devlet Hastanesi Hizmet İçi Eğitim Hemşiresi Semra Yılmaz, “Ülkemizde binlerce kişinin doku ve organ bekliyor. Son yıllarda organ bağışı konusunda duyarlılık arttı. Fakat bu oran yeterli değil. Halkımızdan bu konuya daha çok duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.
Didim Devlet Hastanesi yetkilileri ise Hastanelerinin bu tür bir eğitime ev sahipliği yapmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Özelikle Organ bağışı konusunda Didimlileri daha da duyarlı olmalarını istediler.