Anadolu Hayat Emeklilik şirketinin ev kadınlarına yönelik geliştirdiği ürün kadınların, eşlerinin vefatı veya tam maluliyeti halinde 10"uncu yıla kadar katkı payını ödeyerek emekli olmalarını sağlıyor. 30 Eylül itibariyle şirketin toplam 478 bin 254 katılımcısının yüzde 54"ü yani 257 bin 377"si kadın.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erkan, “Bu kadınların 135 bin 830"u "ev kadınları emeklilik" planını satın aldı. Bu planın en önemli özelliği, katılımcının eşinin ölümü ya da tam ve kalıcı sakatlığı halinde, ya da katılımcının bekâr olması durumunda kendisinin tam ve kalıcı sakatlığı halinde, 10"uncu yıla kadar katkı payı ödemelerini Anadolu Hayat Emeklilik üstleniyor. Şu anda poliçe ödemesini yaptığımız kadın sayısı 447 oldu.

Böylece, bu kadınlar da bireysel emeklilik sisteminden emekli olacaklar” diye konuştu.

En düşük prim 70 lira

Erkan, bu ürünle amaçlarının hiçbir sosyal güvencesi olmayan ev kadınlarının bir güvenceye kavuşması olduğunu söyledi. Ancak, bu plandan sadece sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayan kadınlar değil, ücretli ve çalışan kadınlar da faydalanabiliyor.

Erkan, “Ev kadınlarına yönelik emeklilik planında aylık primler minimum 18-34 yaş arasında 70 TL, 35-41 yaş arasında 97 TL, 42 yaştan itibaren ise 126 TL” dedi. Bu arada, bu planı satın alan kadınlar, acil ambulans ve sağlık danışmanlığı, anlaşmalı sağlık kurumlarından indirim gibi hizmetlerden de yararlanabiliyor.

AYFER YILDIZ / Milliyet