Adana'da dün evinin penceresinden atlayarak intihar eden lise öğrencisinin, eve erkek arkadaşını getirdiğini öğrenen babasının ev hapsi cezası verdiği ve okula gitmesine izin vermediği için intihar ettiği ileri sürüldü.
 
Edinilen bilgiye göre olay dün Çınarlı Mahallesi'nde Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, lise 2. sınıf öğrencisi Gülseren Y. (15) babası İbrahim Y. ile annesi Güllü Y. olmadığı zaman 21 Eylül'de okuldan erkek arkadaşını eve getirdi. İki arkadaş evde oturup sohbet ederken baba İbrahim Y. eve geldi. Evde kızıyla birlikte yabancı bir erkek olduğunu gören baba bu duruma kızarak kızının arkadaşını ve kızını darp etti. Daha sonra kızının arkadaşını evden gönderdi. Kızına da ev hapsi cezası verdi. Bu olaydan sonra "sana okula gitmek yasak artık odanda kilitli duracaksın" diyerek kızını odasına kilitleyip anahtarını aldı. Gülseren Y. odadan çıkmadan sabaha kadar kaldı. Ertesi gün okula gitmek istedi ancak kapısı kilitli olduğu için dışarı çıkamadı. Baba sabah kızının yalvarmasına rağmen cezalı olduğunu söyleyerek kapısını açmadan işe gitti. Anne Güllü Y.'de kızı evdeyken alışverişe gitti.
 
Bu sırada Gülseren Y. bunalıma girerek yaşamına son vermeyi düşündü. Gülseren. annesine ve erkek arkadaşına "Bıktım bu hayattan artık dayanamıyorum. Ancak anne seni ve arkadaşımı çok seviyorum. Siz bana her zaman iyi davrandınız. Size çok güveniyordum. Çok üzgünüm" diye not yazıp kilitli kaldığı odanın penceresinden kendisini aşağıya bıraktı.
 
11 katlı apartmanın 10. katında kendisini aşağıya bırakan Gülseren Y. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık anne-babanın ve Gülseren Y.'nin arkadaşının ifadesini başvurdu.