Alınan bilgiye göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin geleneksel bahar festivali "Bilgi MayFest" 22-26 Mayıs tarihleri arasında üniversitenin Santralistanbul Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Eurovision Şarkı Yarışması Finali'ne denk gelen gecede, önceki yıllarda Türkiye'yi Eurovision'da temsil eden Athena, Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat ve Manga sahne alacak.

Yüksek Sadakat sahneyi Fuat Güner ile paylaşacak. "Bilgi MayFest"te ayrıca Mabel Matiz, Multitap, Gökcan Sanlıman, Luxus ve Ramadan, performanslarıyla izleyicilerle bir araya gelecek.

Etkinlik kapsamında, 22 Mayıs tarihinde saat 22.00'den itibaren California College of Arts ve Türkiye'nin genç sanatçılarının eserleri, Santralistanbul Galeri 1'de açılacak "In Between Space" sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Haldun Dormen'in öğrencilerinin sahneleyeceği müzikal, 25 Mayıs Cuma günü saat 20.00'da sahnelenecek.

Festivalin son günü 26 Mayıs'ta da saat 14.00'te başlayacak konserler, gece yarısına kadar aralıksız devam edecek. Festivalde ayrıca, konserlerin yanı sıra, radyo DJ'lerinin setleri, karaoke ve sessiz disko, futbol sahası, voleybol sahası, okçuluk, tırmanma duvarından oluşan "Spor Köyü" aktiviteleri ile dans gösterisi, film gösterimi gibi sanat ve performans etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Performing Arts öğrencilerinin, Müzik ve Sahne Gösteri Sanatları Yönetimi öğrencileri ile ortaklaşa hazırladığı çağdaş dans gösterisi, "Experimental Improvision" hafta boyunca gösterimde olacak.

Multimedia araçları kullanılarak sergilenen modern dans gösterisi, "Multimedia Composition", müzik bölümü öğrencilerinin yıl sonu çalışmalarının yer aldığı "Sound Installation", sinema, sahne yönetimi ve dans bölümlerinin bir arada gerçekleştirdiği atölye çalışması "Sound Picnic", akşamları gösterilecek 10 dakikalık animasyon gösterisi "Videomapping" ile açık hava sineması ve kısa film gösterimleri de "MayFest" etkinlikleri arasında yer alacak.

Festival haftası boyunca, katılımcıların festival hatıra eşyaları ile genç tasarımcıların ürünlerine ulaşabilecekleri bir çarşı hizmet verecek. Ayrıca öğrencilerin ikinci el kitap ve eşyalarını satacakları stantlar açılacak.