Eurometall’ in de sponsor olduğu organizasyonda Perakende Treni, Türkiye'nin lider perakendecileri ile tüketicileri ve yerel perakendecileri buluşturdu. 
Perakendeye yönelik A'dan Z'ye çok geniş bir ürün gamı sunan, perakendenin mega marketi Eurometall, proje kapsamında “Büyüme Haritaları” konulu konferanslarda perakendeciler ve tüketicilerle bir araya geldi. Eurometall Genel Yönetmeni Oğuz Vardar, Perakende Treni projesinin, büyük bir coğrafi alanda, lider perakendecilerin yenilikçi ürünlerini mağazaları dışında tüketici ve yerel perakendecilerle buluşturarak, perakende sektörünün gelişimine çok büyük katkı sağladığını ifade etti.
Devlet Demiryolları’ ndan kiralanan 13 özel vagondan oluşan ve İstanbul Haydarpaşa Garı’ndan hareket eden Perakende Treni, Eskişehir, Konya, Adana, Gaziantep, Kayseri ve Ankara’yı içeren programı ile toplam 2 bin 978 km. yol kat etti. Yolculuğunun son durağında Perakende Treni, 4 gün boyunca İstanbul' da konakladı. Trende vagonları bulunan markalar, hem yerel perakendeciler hem de tüketicilerle buluştu. 
Eurometall, Üçge Elektronik, Dove, Migros, Nestle, TEB ve Hürriyet sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun toplamda 2 milyon liralık operasyon maliyeti olduğu belirtildi. Perakende Treni’ ninde vagonları bulunan, bu şehirlerdeki toplantı ve organizasyonlara katılan şirketlerin 25 bin kişiye ulaşması hedeflendi.