Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Akköy Dergisi, işbirliği ile düzenlenecek olan “Şiirin Şimdisi ve Geleceği” temalı etkinliğin içeriğiyle ilgili olarak bir ön toplantı gerçekleştirildi.
Didim Ticaret Odası"nda yapılan toplantıya Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Aydın Bener, Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mirza Akköy Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güven Pamukçu ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Ergun Korkmaz katıldı.
Toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver Akköy Dergisinin kültür sanat anlamında güzel çalışmalar yaptığını ve “Şiirin Şimdisi ve Geleceği” temalı etkinlik için de katkıda bulunmaya çalıştıklarını kaydederken; “Ticaret Odası olarak Didim"de kültür ve sanatın gelişmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanında bu tür sanatsal organizeler yapan diğer kurum ve kuruluşlarla da ortak projeler geliştiriyoruz. Akköy Dergisi ile bir ilki gerçekleştirerek edebiyatımızın en güzel dallarından biri olan “Şiir”in günümüzdeki sorunları ve çözüm önerileri üzerine çok yararlı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Didim"i sadece turizmle değil, edebiyatla, şiirler anılması hoş olacaktır. Biz de bu tür etkinlikler yapan Akköy Derneği"ne teşekkür ediyoruz.”dedi.
Akköy Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güven Pamukçu toplantıda oda yöneticilerine çalışmalar hakkında bilgiler sunarken “Didim"de yapılacak bu etkinlik izleyiciye kapalı olacak ve bu çalışma tüm Türkiye"de takip edilen bir çalışma olacak. Akköy Derneği ve Akköy Dergisi olarak edebiyat alanında ilkleri başarmaktadır. Bugüne kadar kimsenin cesaret ederek gündeme alamamış oldukları konuları bizler gündeme alarak Didim"in edebiyat çevrelerinde tanınmasını ve ele aldığı konularla da dikkatle izlenen bir yer olmasını sağlıyoruz. Bu tür çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek. Haziran ayı içerisinde yine yazar ve yayıncıların sorunlarını ele alınacağı bir çalışma yapacağız. Bu da ilk olacak. Bizim bu anlamda yapacağımız tüm çalışmalar edebiyat tarihine de katkı sağlayacak.”diye konuştu.
11-12-13 Mart 2011 tarihlerinde yapılacak olan "Şiirin Şimdisi ve Yarını" adlı etkinliğe aralarında A.Galip, Atakan Yavuz, Ayşe Nalân, Ayten Mutlu"nun da yer aldığı 23 şair ,eleştirmen ve yazarın katılacağı öğrenildi.