Sıkıcı bir e-posta, okuyanın ilgisinin çeker mi? Çekmez. Seçtiğimiz kelimelere dikkat etmemiz, karşımızdakini etkilemek için doğru vurgular yapmamız lazım. Kendi tarzımızı da e-posta’ya muhakkak yansıtmalıyız.
Bundan sonra yazacağınız e-postalara aşağıdaki kelimeleri ekleyin. Ne kadar etkili olduklarını bizzat göreceksiniz.

1. Derhal
Tek bir kelime, ancak çok etkili. Örneğin “konuyla derhal ilgileneceğim” yazarsanız etkili olursunuz. O işi yapmaya hevesli olduğunuzun bir göstergesi aynı zamanda bu kelime. 

2. Şevkle
Bu sihirli kelime, işe olan tutkunuzu gösterir. Şevkle yapacağınızı yazmanızda hiçbir sakınca yok.

3. Keskin
Dikkat çekmek için uygun bir kelime. Örneğin blogunuza reklam almak istiyorsunuz diyelim “son dönemde okunma oranlarındaki keskin artış”tan bahsedebilirsiniz. Ya da bir şikayette bulunacaksanız “keskin bir iniş”ten söz edebilirsiniz.

4. Yenilenmiş
Anlamı açık. Zaten vardı, şimdi yenilendi ve çok daha iyi. Bir ürün de olabilir, site tasarımı da… Eskisinden iyi olduğunu vurguladığı için dikkat çekici!

5. Parlak
Bir ürün pazarlıyorsanız, ürün için parlak tanımını kullanmak ne kadar yanlışsa, parlak bir fikriniz olduğunu söylemek de o kadar doğru. 

6. İvedilikle
Aslında “derhal” ile anlamı aynı olsa da e-postayı kimse gönderdiğinizle alakalı olarak değişebiliyor. Çok ciddi e-postalarda derhal yerine ivedilikle yazarsanız daha etkili olursunuz. 

7. Güçlü
Müşterinize “güçlü” bir planınız olduğunu söylemek, karşınızdaki kişinin size daha fazla inanmanızı sağlar. Ve plan, çok daha önemli görünür. İstediğiniz tepkiyi alabilirsiniz. 

8. Hevesli
Size verilen işi hevesle yapacağınızı söylemek ya da iş ortağınıza birlite çalışmak için heveslendiğinizi yazmak da karşınızdaki kişide pozitif bir etki bırakır. Sadece işini seven insanlar heveslenirler çünkü…

9. Uygun
Bunu hemen deneyebilirsiniz. “Uygun” kelimesini bir iş yazışmasında kullanmak hiç de zor değil. Proje de uygun olabilir, birlikte çalışmanız da, sistem de…

10. Malum
Son sihirli kelime. Bunu e-postanıza yerleştirdiğinizi düşünün şimdi. Malum proje olabilir, malum olay olabilir. Yani bildik, ünlü, meşhur kelimelerini de kullanabilirsiniz fakat iş yazışmalarına en uygunu “malum.” İşe verdiğiniz önemi ve aynı zamanda o işin ne denli önemli olduğunu gösteriyor.