Metruk bir binada ele geçirilen kağıt parçalarını birleştiren polis, "Abdulkadir Kanğ" ismini tespit edince minik 'hacker'ın cesedi bulundu.

Erzurum'da 6 gün önce kaybolan ve kaçırılması kamuoyuna 'Hackerler kaçırdı' iddiasıyla yansıyan Musa Kanğ'ın cesedine, metruk bir binada yırtılan defterdeki etiket birleştirilerek ulaşıldı. "Metin-2" adlı bilgisayar oyununun şifresini kırdığı için kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü ileri sürülen Musa Kanğ'ın cesedini polis titiz bir çalışma sonucu buldu. Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Musa Kanğ'ın kaybolduğu ihbarı üzerine, polis teşkilatının yoğun bir çaba gösterdiğini, Erzurum kent merkezinde şüpheli yerlerin, dere kenarlarının, inşaat ve metruk binaların arandığını söyledi.

AĞABEYİNİN İSMİ ÇIKTI

En son önceki gece yapılan aramada, Demiryolları Gar binasının kuzeyinde metruk bir binada kağıt parçalarına rastlandığını, bu parçaların birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bir defter kapağı ve üzerinde ağabeyinin ismi bulunan 'Abdulkadir Kanğ' isimli etiket bulunmasıyla çalışmaların burada yoğunlaştırıldığını belirten Çalkavur, şöyle konuştu: 'Arkadaşlarımız daha sonra söz konusu bina içerisinde duvarlarda kan izine rastlıyorlar. Yaklaşık 2 metre derinlikteki çukurda ise, üzeri taşlarla kapatılmış, yalnız dizleri görülen çocuk cesedine ulaşıyorlar. Konu hemen Cumhuriyet Savcılığı ve Adli Tabibe intikal ettiriliyor. Yapılan tahkikatta, cesedin Musa Kanğ'a ait olduğu anlaşılıyor.'

'MUSA HACKER DEĞİLDİ'

Musa'nın ağabeyi Abdülkadir Kanğ ise kardeşinin hacker olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. 'İnternette kendi ödevini çıkaramayan çocuk şifre kırabilir mi, hacker olabilir mi?' diyen ağabey Kanğ, Musa'nın, kaybolduğunda yanında bulunan kişiyle arasında bir bağlantı olabileceğini, kardeşinin bu kişi tarafından öldürülmüş olabileceğini kaydetti.

Sınıfında hüzün var

Erzurum'da okula giderken kaçırılan Musa Kanğ'dan iyi haber bekleyen Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7/C sınıfı öğrencileri dün sabah aldıkları ölüm haberiyle adeta yıkıldılar. Üzgün bir şekilde sınıflarına giren Musa Kanğ'ın arkadaşları, öğretmenleri tarafından teselli edildi. Musa Kanğ'ın sırasının boş kalırken, yas tutan arkadaşları, "Musa'nın yeniden aramıza dönmesini beklerken ölüm haberiyle yıkıldık. Onu öldürenlerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dediler. Öğrencisinin ölüm haberiyle yıkılan Okul Müdürü Şeref Turan ise gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre kendisine gelemeyen Turan, Musa'nın oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.
Gözler Metin-2 oyununda

Musa Kanğ'ın, 'Metin2' adlı oyun nedeni ile kaçırıldığı iddiası tüm gözleri bu oyuna çevirdi. İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve son dönemlerde Türkiye'de giderek yaygınlaşan 'Metin-2' adlı oyunda kullanılan silahları satın almak için yüklü miktarda para harcanıyor. Bilgisayarda oyuncu karakterleri 10 bin dolara kadar yükselen fiyatlarla alıcı bulabiliyor./yeni şafak