Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"nde taşeron firma kanalıyla “hizmet alımı” olarak görev yapan psikolog Zeynep Akyüz, geçen Temmuz ayında Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Adnan İpekdal tarafından odasına çağırılarak kıyafeti konusunda sözlü olarak uyarıldı. İpekdal ile tartışan ve Akyüz, birkaç gün sonra kendisine yazılı uyarı gönderilerek, Havza İlçesi Aile Danışma Merkezi"nde görevlendirildi.
Ancak, Akyüz karara itiraz etti ve Havza"daki görevlendirilmesi durdurularak, Valilik Çocuk Koruma Ofisi"ne verildi. Burada çalışmaya devam eden Akyüz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2011 yılı için yapılan hizmet alımı ihalesinde psikolog talebinde bulunulmadığı gerekçesiyle sözleşmesi Ocak ayı itibariyle yenilenmedi ve görevine son verildi.
Psikolog Zeynep Akyüz, “O gün giydiğim kıyafet kesinlikle Kılık Kıyafet Daire Yönetmeliği"ne uygundu. Etek boyumda diz altındaydı. Şimdi etek boyum yüzünden ben işten çıkartılıyorum. Recm edilmediğime şükrediyorum” dedi.

"Uyura etekle ilgili değil"
İddiaları reddeden Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Adnan İpekdal şunları söyledi:
“Arkadaşlarımıza uyarı içerisinde etek boyuyla ilgili bir ifade yok. Her yeni yıl geldiğinde sözleşmeler yenileniyor. Yeni ihaleler yapılıyor. Uyarı hadisesi 7"nci ayda oldu. Yıl sonu geldiğinde yeni ihale dönemi geldi. Bu arkadaşlarımızdan biriyle çalışmayı uygun görmedik. Bu uyarıya ihtiyaç duyulduğuna göre diğer arkadaşlardan biraz daha farklı bir giyim tarzı vardı bu arkadaşın. Ama bunun etek boyuyla ilgisi yok.”

DHA