Samsun Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü"nde psikolog 23 yaşındaki Zeynep Akyüz, İl Müdür Vekili Adnan İpekdal tarafından kılık kıyafetine dikkat etmesi konusunda uyarılınca tartıştı.

Tayini çıktı. Buna itiraz edince valilik tarafından görevlendirilmesi durduruldu. 4 ay daha çalışan Akyüz"ün sözleşmesi 2011 yılı için uzatılmayarak işine son verildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"nde taşeron firma kanalıyla “hizmet alımı” olarak görev yapan psikolog Zeynep Akyüz, geçen Temmuz ayında Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Adnan İpekdal tarafından odasına çağırılarak kıyafeti konusunda sözlü olarak uyarıldı. Birkaç gün sonra kendisine yazılı uyarı gönderilen Akyüz, Havza İlçesi Aile Danışma Merkezi"ne görevlendirildi. Ancak, bu kararı beğenmeyen Akyüz konuyu valiliğe bildirmesinin ardından Havza İlçesi"nde görevlendirilmesi durdurularak, Valilik Çocuk Koruma Ofisi"nde görevlendirildi. Burada çalışmaya devam eden Akyüz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2011 yılı için yapılan hizmet alımı ihalesinde psikolog talebinde bulunulmadığı için sözleşmesi Ocak ayı itibariyle yenilenmedi ve görevine son verildi.

Recm olmadığıma şükür

Kıyafeti nedeniyle çıkan olayın ardından önce “sürgün edilmek” istendiğini sonra da işine son verildiğini belirten Psikolog Zeynep Akyüz, “O gün giydiğim kıyafet kesinlikle Kılık Kıyafet Daire Yönetmeliğine uygundu. Etek boyumda diz altındaydı. Töre cinayetlerinde olur ya kadına tecavüz edilir, ama herkes kadına kötü bakar suçlanan odur. Şimdi etek boyum yüzünden ben işten çıkartılıyorum. Recm edilmediğime şükrediyorum” dedi. Akyüz"ün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü"nde halen yüksek lisans yaptığı ve ilk iş deneyiminin de bu olduğu belirtildi.