Estetiğin Doğru Bilinen Aslında Yanlış Olan Kanıları
Diğer bir yandan tıptaki teknolojik gelişimlerde biz insanoğlunun önüne sürülen birer nimet olmuştur.

Estetikte cerrahi ve cerrahi dışı pek çok yöntem sayesinde zamanı geri alabilmek mümkün hale gelmiştir. İstediğimiz form ve sonuca ulaşma yolunda her gün farklı kaynaklardan araştırma yaparız ve estetik hakkında bir çok bilgiye sahip olduğumuzu düşünebiliriz. Oysa ki doğru bildiğimiz pek çok şeyin aslında yanlış olduğunun farkında değilizdir.

Estetik Plastik Cerrahi alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mesut ÖZCAN'a "Estetikte Doğru Bilinen Yanlışlar" ın neler olduğunu sorduk.

KIŞ AYLARI SOĞUK OLDUĞUNDAN ESTETİK AMELİYAT OLUNMAZ! YANLIŞ

Estetik cerrahi alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde her mevsim aynı konforda estetik operasyon geçirmek mümkün hale gelmiştir. Bu operasyon şu mevsimde yapılabilir ve ya yapılamaz ibaresi kesinlikle yanlıştır. Düşünülebilecek operasyonların özel bir mevsimi yoktur.

YAZ AYLARINDA LAZER EPİLASYON YAPTIRILMAZ ! YANLIŞ

İnsanlar arasında genel kanı lazer epilasyonun yaz aylarında lekelenme bıraktığına dairdir. Oysa ki kullanılacak en az 50 faktör güneş koruma kremi ve biraz dikkat ile lazer epilasyon yaz ayları içerisinde de güvenle yapılabilir. Ancak önemli olan bir konuda yaz aylarında tatile çıkmadan en az 15 gün önce uygulama alınması, tatil sonrası bronzlaşmış bir ten varsa en az 1 ay sonrasında uygulamalara kalındığı yerden devam edilmesidir.

KİLO VERMEK İÇİN LİPOSUCTİON İDEAL BİR YÖNTEMDİR! YANLIŞ

Liposuction yaşa, cinsiyete, yaşam standartlarına bağlı olarak vücudun belli bölgelerinde öbekleşmiş yağ birikimlerinin alınması, hatların düzeltilmesine yönelik bir operasyondur. Herkes bu operasyon için uygun aday olmayabilir. Liposuction operasyonu kilo verme amacıyla uygulanmaz. Bu operasyonda alınabilecek yağ miktarı sınırsız değildir.

MEME BÜYÜTMEDE KULLANILAN SİLİKON PROTEZLER İLE MEME KANSERİ RİSKİ ARTAR. BU OPERASYON SONRASI EMZİRME SÖZ KONUSU OLAMAZ ! YANLIŞ

Meme protezinin, kansere neden olmadığı birçok bilimsel araştırmacının yaptığı araştırmalar sonucunda saptanmıştır. Bu araştırmalarda, 20–30 yıl gibi uzun süreler boyunca takip edilen hastalar incelenmiş ve meme protezi konulan kadınlarda, protez konulmayan kadınlara göre meme kanseri oluşma oranının aynı olduğu hatta kanser riskinin biraz daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Meme büyütme operasyonu sonrasında süt bezleri ve kanalları zarar görmez. Olası bir emzirme sürecini de olumsuz etkilemez. Böyle bir operasyon sonrası bebeğin emzirilmesinde de hiçbir sakınca yoktur.

BOTOKS YILAN ZEHRİDİR ! YANLIŞ

Clostridium Botulinum adlı bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen bir ilaçtır. Bu madde sinirlerden kaslara uyarının iletimini bloke ederek kasların gevşemesini sağlamaktadır. Özellikle yüzdeki mimik çizgilerinde etkili olan botoks uygulama; aynı zamanda birçok hastalığın tedavisinde de faklı branştaki hekimler tarafından güvenle kullanılmaktadır.

BOTOKS YÜZ İFADESİNİ MASKE GİBİ DONUKLAŞTIRIR ! YANLIŞ

Botoks uygulaması ince mimik çizgilerinin oluşturduğu hatları yumuşatmaya yöneliktir. Bu nedenle uzman ellerde doğru dozda ve doğru bölgelere uygulama yapılığı takdirde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmaz aksine oldukça doğal sonuçlar alabilmek mümkün olmaktadır.

BENLER ALINMAMALIDIR. KANSER OLUŞUMUNU TETİKLER! YANLIŞ

Risk faktörü yaratan Benin estetik cerrahi uzmanı tarafından alınması aslında kişiyi ileride yaşayabileceği pek çok problemden kurtarır.

OPERASYON SONRASI SİGARA KULLANIMINA DEVAM ETMEK YARALARIN İYİLEŞMESİNDE OLUMLU KATKI SAĞLAR ! YANLIŞ

Sigara içimi sırasında kan dolaşımı yavaşlar. Dolayısıyla kan dolaşımının yavaşlaması şişlik ve morlukların daha fazla olmasına, iyileşme sürecinin uzamasına ve bazen de doku kayıplarına sebebiyet verir. Aslında sigarayı tamamıyla hayatımızdan çıkarmak en doğru tercih olacaktır. Birey bunu yapamıyorsa operasyon öncesi 2-4 hafta ve sonrası 2-4 hafta boyunca sigarayı bırakması faydalı olacaktır.

SEZARYEN DOĞUM İLE KARIN GERME OPERASYONU AYNI ANDA OLABİLİR ! YANLIŞ

Kişinin karın bölgesi doğum sonrasında en erken 6 ay en geç 1 yıl içerisinde toparlar ve net halini alır. Bu sebeple iki farklı operasyonun aynı seans içerisinde yapılması uygun değildir. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç var ise karın germe operasyonu gerçekleştirilebilir. Oldukça tatminkar sonuçlar almak mümkündür.

YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ ESKİYİ ÇÜRÜTÜR VE EN İYİSİDİR ! YANLIŞ

Bir tedavinin klinik başarısının kanıtlanması uzun bir süreçgerektirir. Bir yöntemin yeni olması eskiyi çürüttüğü ve en iyi olduğunu ifade etmez. Aksine herhangi bir yeni tedavi yöntemi tersi sonuçlara sebebiyet verebilir de.