Azerbaycan Hükümeti'nin iki muhalif gazetecinin hazırladığı "eşekli" eleştiriye, tepkisi büyük oldu. "Eşşekli" eleştiri yapan gazeteciler tutuklandı. İçişleri Bakanlığı ise tutuklamanın barda çıkan bir kavgadan dolayı gerçekleştiğini savunuyor.

Azerbaycan'da rejim muhalifi iki muhafazakar demokrat gazetecinin, hükümete eşekli eleştirisi hapiste bitti. Uluslararası İnsan Hakları gruplarının tepkisine yol açan bu durum için İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada medyayı olayı siyasileştirmekle suçlayarak, iki gazetecinin bir barda çıkan kavga sonucu tutuklandığını iddia etti.

DünyaBülteni.net isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü ve görgü tanıkları gazeteci Adnan Hacızade ve Emin Milli'nin sivil polisler tarafından dövüldüğünü belirtiyor. Bakü'de bir kafede meydana gelen olayda, Hacızade'nin burnu kırılmış, Milli de ayağından yaralanmıştı.

Hacızade ve Milli'nin asıl suçlarının yayınladıkları bir video olduğu iddia ediliyor. Bu videoda eşşek kıyafeti giyen bir siyasi basın toplanıtısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtlıyıor. Hükümeti ve bazı gazetecileri eleştiren bu videonun yayınlanmasının ardından tutuklanan gazetecilerin beş yıla kadar hapis cezaları isteniyor. Hatta gazetecilerin avukatlarıyla görüşmelerine de izin verilmediği belirtiliyor.

Tutuklanan gazetecilerden biri olan Adnan Hacızade'nin babası, Azerbaycan'ın eski Rusya büyükelçisi ve muhalif kanadın önde gelen isimlerinden Hikmet Hacızade ise oğlunu defalarca dikkatli olması için uyardığını, şimdi çok endişeli olduğunu söyledi. - yenişafak

VİDEO İÇİN TIKLAYIN