Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Galatasaray başkan adayı belirsizlikleri sürerken Eşref Hamamcıoğlu ismi ortaya atıldı. Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmemesi sonrası Galatasaray'da seçim hazırlıkları başladı. Peki, adaylıkta ismi öne çıkan Eşref Hamamcıoğlu kimdir, ne iş yapıyor, serveti nedir? Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, kulübün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında idari açıdan ibra edilmeyen Mustafa Cengiz yönetiminin tüzük gereği bir ay içinde seçim kararı alması gerektiğini söyledi.

EŞREF HAMAMOĞLU İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Galatasaray‘da Mustafa Cengiz‘i idari açıdan ibra etmeyen ve kulübü yeninden seçime sokan liselilerin destekleyecekleri aday belli oldu.

Galatasaray‘da liselilerin ağabeyi olarak bilinen İnan Kıraç, yakın çevresindekilerle yaptığı görüşmeler sonucundan Eşref Hamamcıoğlu‘nu başkan adayı yapmaya karar verdi.

Hamamcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün mali genel kurulunun demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini dile getirerek, ‘Genel kurulda mali ve idari konular görüşüldü. Yönetim sunumunu yaptı, genel kurul üyeleri de görüşlerini bildirdi. Herkes kendini iyi bir şekilde ifade etti. Herhangi bir sınırlama olmadı. Zaman zaman amacını geçen söylemler, davranışlar olabilir ama genel kurulu yönetenler yaptıkları müdahalelerle gerginliğe engel oldu.‘ diye konuştu.

Genel kurul üyelerinin, Mustafa Cengiz yönetiminin ikinci dönemini idari yönden ibra etmediğini anımsatan Hamamcıoğlu, ‘Bu genel kurul daha önce Mustafa Cengiz‘i seçmişti, bu sefer farklı bir düşünce beyan ettiler. Önümüzdeki süreci hep birlikte yaşayacağız. Böyle durumlarda Galatasaray‘ın divan kurulu, istişare kuruludur. Futbol ve voleybol takımlarımız çok başarılı sonuçlar almak üzere çabalarına devam ediyorlar. Hem divan kurulu hem de yönetim kurulu olarak gereken desteği vereceğiz ki kulübün yaşadığı idari değişiklik dönemi, sporcularımıza ve sportif faaliyetlerimize yansımasın.‘ değerlendirmesinde bulundu.

‘‘

EŞREF HAMAMCIOĞLU KİMDİR?

Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul doğumludur. 1975 yılında Galatasaray Lisesi‘nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Sorbonne ‘Üniversitesi İşletme Bölümü‘nü bitirdi. 1981-1992 yılları arasında Tekfen Holding‘e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1992-2012 yılları arasında Sodexo‘da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmıştır. Ayrıca 1994-1998 yılları arasında Sayın Duygun Yarsuvat ve merhum Anıl Büyükeroğlu, başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu‘nda ve 2001-2002 döneminde Sayın Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü‘nde Muhasip üye olarak çalışmıştır.

Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.??