Deniz Feneri e.v. yolsuzluklarını ihbar eden İslam Cemaati Başkanı Abdurrahim Vural, 1.5 milyon euro bulunan çantasının Berlin"de sokak ortasında gasp edildiğini iddia etti. Vural"ın avukatı, paranın müslümanların topluma entegre çalışmalarında kullanılmak üzere Alman Hükümeti tarafından verildiğini ileri sürdü. Alman Polisi esrarengiz paranın izini sürüyor.

Deniz Feneri e.V ve Milli Görüş"teki yolsuzlukları Alman savcılığına ihbar eden eski Milli Görüş yöneticisi Abdurrahim Vural"ın, 1.5 milyon euro parasının çalındığını iddia etti. Vural"a yakın kaynaklarının anlattıklarına göre Vural, 25 Ocak günü öğleden sonra Hasan Öz isimli çalışanına içinde 1.5 milyon avro bulunan çantayı Deutche Bank"a yatırması için verdi. Ancak banka, uygun kasa bulunmadığı gerekçesiyle parayı teslim almadı. Vural"ın kuryesi 64 yaşındaki Hasan Öz, yanında bir yardımcısı olduğu halde “İslam Cemaati” ( Islamische Religionsgemeinschaft) merkezine dönmek üzere aracına bindi. Öz ve adamı merkezin önünde arabadan indiği anda saldırıya uğradı. 25-30 yaşlarında orta boylu bir saldırgan Öz"ün yüzüne yumruk attı. Saldırgan, Öz"ün elinde bulunan ve içinde 500 euro"luk banknotların bulunduğu bond tipi çantayı elinden alıp koşarak olay yerinden uzaklaştı. Öz"ün şoförü saldırganın arkasından kovalamaya başladı. 100 metre sonra saldırgan kendisini bekleyen ve plakası tespit edilemeyen bir arabaya binerek kayıplara karıştı. Gasp olayına çevredeki birçok insanın da tanık olduğu iddia edildi.

Para Alman hükümetinin

Abdurrahim Vural"ın avukatı Mehmet Ayhan olayı VATAN"a anlattı: “1.5 milyon euro para Alman Hükümeti tarafından cemaatimize verilmiş bir paradır. İslam Cemaati"nin Almanya"da yaşayan müslümanları Alman toplumuna entegre çalışmalarında kullanılamak üzere Alman devlet fonlarından bize ayrılan paradır. Biz Alman devleti ile ortak projeler yapıyoruz. Bu projeler okullarda din dersi verilmesi, çocuklara ev ödevleri verilmesi, Türk kadınlara Almanca dersi verilmesi gibi projelere kullanılıyordu. Saldırgan bu parayı gaspetmiştir . Alman polisi müvekkilim Abdurrahim Vural"a parayla ilgili ” Bu işi çözmek bizim için namus meselesidir, çünkü bu para Alman devletinin parasıdır, bulamazsak devletin otoritesi sarsılır.

Kameralar inceleniyor

“Alman polisi çalışmalarını sürdürüyor. Ofisimiz Berlin"de bir otelin üst katında bu nedenle otelin girişinden ofise çıkılıyor. Polis otelin güvenlik kameralarının incelemesini bitirdi, sağlıklı bir sonuç çıkmadı. Şimdi saldırganın kaçtığı güzergahtaki tüm güvenlik ve trafik kameraları inceleniyor. Biz bu olayın düşmanlarımız tarafından yapıldığını düşünüyoruz. Bunu yapanlar Türktür. Özellikle Deniz Feneri e.V ve Milli Görüş operasyonlarından sonra düşmanlarımız arttı. Polis bu ihtimalleri de değerlendiriyor. Düşmanlarımız elimizdeki en büyük silahı olan Alman devletinden gelen proje paramızı alıp bizim cemaati yıpratmak istiyorlar. Bu olayda bizim cemaatin içinde de köstebek olduğundan şüpheleniyoruz. Bizim cemaat içinden birisi bilgi sızdırmış, bu bilgi doğrultusunda kurye Hasan Öz takip edilmiş ve en uygun zamanda gasp eylemi gerçekleşmiş. Polis şimdi bizim cemaatteki köstebeği de arıyor.”

Milli Görüş"ten cezaevine girdi

Milli Görüş"ün eski yöneticilerinden Vural, ihbarlarıyla Deniz Feneri e.V davasını ve Milli Görüş"ün kaynağı belirsiz gelirlerine dikkat çekmiş ve yolsuzluk nedeniyle soruşturma açılmasını sağlamıştı. Vural"ın kendisi de Milli Görüş bünyesindeki yolsuzluklarda sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle cezaevinde kalmıştı. / vatan