Diyarbakır'da yol yapım çalışmasında bir kamyonun boşaltığı mıcır içerisinden brandaya sarılı 2 çocuk cesedi çıktı. Cesetler otopsi için hastaneye götürülürken, polis geniş kapsamlı soruşturma başlattı.

Diyarbakır-Şanlıurfa arasındaki karayolu inşaatına başka bir ilden mıcır getiren TIR, bu sabah saatlerinden boşaltma işlemine başladı. Bu sırada karayolu işçileri mıcırların arasında 2 torba bulup açınca, içinde 2 çocuk cesedinin bulunduğunu gördü.

Haber verilmesi olay yerine giden polis, yaptığı ilk incelemede cesetlerin 12 ve 13 yaşlarında iki ayrı erkek çocuğu ait olduğunu tespit etti. Kimliği açıklanmayan TIR sürücüsü gözaltına alınırken, çocukların cesetleri kimlik tespiti ve otopsi yapılak üzere Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 14. kilometresindeki yol yapım çalışmasında bir kamyonun boşalttığı mucurun içerisinden brandaya sarılı olarak çıkan ve 12-13 yaşlarında oldukları tahmin edilen 2 erkek çocuğuna ait cesetler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konularak, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Henüz sürücüsünün kimliği ve plakası açıklanmayan kamyonun boşalttığı mucurun bu sabah Elazığ'dan yüklendiği belirtildi.
Konuyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

A.A.