Bakırjöy Meydanı"nda vatandaşlara 25 TL dağıtan adam
100 TL verene 125 TL veren meçhul şahısın kim olduğu ortaya çıktı.

Bakırköy Meydanı"nda 100 lira getirene 125 lira dağıtan ve ısrarlara rağmen kimliğini açıklamayan bir kişinin Bireysel Emeklilik Sistemi"nin tanıtımını yapan bir oyuncu olduğu öğrenildi. Basın kuruluşlarına günler öncesinden gönderdiği davet mektubunda İstanbul"un iki önemli noktasında 100 lira getirene 125 lira dağıtacağını fakat ismini sadece zamanı geldiğinde açıklayacağını belirten meçhul şahıs, Bakırköy Özgürlük Meydanı"nda gelen 500 vatandaşa para dağıtmıştı.

REKLAM BÜTÇESİ 2 MİLYON TL

Bugün de aynı işlem Cevahir Alışveriş Merkezi"nde gerçekleştirilecek. Bu eylemin Bireysel Emeklilik Sistemi"ni tanıtmak için Hazine ve emeklilik şirketlerinin ortak olduğu sistemi geliştirmek için kurulan Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından gerçekleştirilen bir tanıtım kampanyası olduğu ortaya çıktı. EGM"nin bu yıl ayırdığı reklam bütçesinin 2 milyon TL olduğu belirtildi ancak bunun ne kadarının sokakta dağıtılacak olan 25 lira için ayrıldığı bilinmiyor.

100 LİRA PRİME 25 LİRA VERGİ İADESİ

Bireysel emeklilik şirketleri müşterilerine satış yaparken aylık 100 lira tasarruf örneğinden hareket ederek “100 liralık BES tasarrufunda yaklaşık 25 lira vergi iadesi alırsınız” sloganını kullanıyorlar. Bireysel emeklilik planına dahil olanlar ödedikleri prim karşılığı yaklaşık yüzde 20 ile 25 arasında tutarı devletten aynı ay vergi iadesi olarak geri alıyor. İşte reklam kampanyası da bu avantajları anlatmak için “100 lira getirene 125 lira” şeklinde dizayn edildi. Kampanya için ne kadarlık bütçe oluşturulduğu henüz öğrenilemedi. Ancak 100 lira getirip 125 lira alan vatandaşların iletişim adresleri ve nüfus bilgileri alındığı için daha sonra bu kişilerin aranarak sisteme dahil edilmek isteneceği ifade ediliyor