Son dönemin en popüler alışveriş sitelerinden biri olan Lidyana.com geçtiğimiz aylarda büyümeye gitmiş ve bünyesine yeni ortaklar katmıştı. Milli futbolcu Semih Kaya, Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, 1907 Fenerbahçe Espor takımı başkanı Sina Afra ve Riot Games ülke müdürü Bora Koçyiğit bu isimlerden bazıları...

Riot Games ülke müdürü Bora Koçyiğit Lidyana'nın ortaklarından biri olmasıyla LOL takım sahipleri Hakan Baş ve Sina Arfa ile ticari ortaklık kurmuş oldu.

Bu durum Türkiye'nin en çok takip edilen espor ligi LOL Türkiye Şampiyonluk Ligi'nin yönetimi ile ilgili akıllara soru işaretleri getiriyor. Önümüzdeki dönemde lig, takım sayısının 8'den 10'a çıkarılacağı ve takımların başvuru yoluyla bir lisans bedeli ödeyerek katılabileceği bir yapıya dönüşüyor. Bu değişim arefesinde oluşturulan bu ticari ilişkinin, ligin yönetimine nasıl yansıyacağı merak konusu.

"2018 LOL kuralları"na ters düşüyor

Ligin kuralları her sene Riot Games tarafından yayınlanıyor. 2018 kurallarında, şirket çalışanlarının, hiç bir şekilde takımların bünyesinde oyuncu olarak yer alamayacağı belirtiliyor. Bu kural takım sahipleri ile Riot Games çalışanları arasındaki ticari ilişkiyi açıkça belirtmese de, profesyonel oyunculuktan çok daha önemli finansal bağlar kuran bu tarz bir ortaklık etik gözükmüyor. İşte o kurallar...

1.6. Riot Çalışanı Olmama

ŞL lig aşaması, ŞL mevsim finali, ŞL elemeleri, YL lig aşaması veya YL Finalleri başlangıcında veya sırasında Riot Games Inc. ("RGI") veya Riot Games Eğlence Hizmetleri Ltd. Şti ("RIOT") veya herhangi bağlı kuruluşlarında çalışan kimseler Takım Üyesi olamazlar. "Bağlı kuruluş", bir "Sahibi" olan veya onu kontrol eden, onun mülkiyetinin veya müteselsil mülkiyetinin veya kontrolünün altında olan herhangi bir gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. "Kontrol", hangi yoldan olursa olsun, kurumun politikalarına veya idaresine karar verme, o kurumun yöneticilerini, memurlarını, müdürlerini veya vekillerini doğrudan veya dolaylı olarak seçme, görevlendirme veya onaylama gücünü ifade eder.

9.2.10. Takım yöneticileri ve üyeleri

Belli hizmetlerin yerine getirilmesi veya başka bir takımı yenmesi veya yeneceğinin sözünü vermesi karşılığında diğer oyuncu, koç, takım yöneticisi, lig yetkilisi, RIOT çalışanı veya ligdeki diğer bir takıma bağlı kişilere hediye teklif edemez ve bu kişilerden hediye kabul edemez. Bu kuralın tek istisnası, takımın resmi sponsoru veya sahibinin takım yöneticisi veya üyelerine performansa dayalı ödüller sunmasıdır.