Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi"nde işyerleri bulunan 40 çarşı esnafı, geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliğini bu yılda sürdürdü.

Çarşı olarak etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirten esnaflar, bu tür etkinliklerin aynı zamanda yardımlaşma ve kaynaşmayı da beraberinde getirdiğini kaydettiler. İslamiyet inancına göre Muharrem ayında yapılan Aşure"nin çok manidar olduğunu ve bu günde yaşanan olayların çok önemli olduğunu kaydeden esnaflar, aynı zamanda önemli bir geleneğide sürdürdüklerini ifade ederek, “Hz. Nuh Peygamber, tufandan kurtulduğu güne denk gelen bu günde pişirilen aşurenin, asırlardır İslam dünyasında gelenek olarak devam ediyor. İslam dinindeki bu güzel geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak amacıyla, bu etkinliği düzenledik. Bu vesile ile ülkemizin ve tüm dünyanın sıkıntılardan kurtulması en büyük temennimizdir” dediler.
Toplumda "Ahilik" geleneğinin sürdürülmesi için bu tür etkinliklerin önemine işaret eden esnaflar, “Bugün siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın her alanında şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olma ilkelerinin eksikliği gün geçtikçe daha da fazla hissediliyor. Ancak şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olma ilkeleri Ahilik kültürünü sürdüren esnaflarımız tarafından gelecek kuşaklara aktarılıyor. Kültürümüze sahip çıkmakla, toplumdaki siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın tüm sorunlarını da çözmüş olacağız. Ben bu etkinliğe katkı sağlayan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum ve "Allah kabul etsin" diyorum” diye konuştular.

Yapılan konuşmaların ardından çarşı esnafının bir araya gelerek hazırladığı bütçe ile pişirilen aşureler, başta çarşı esnafı olmak üzere binlerce vatandaşa dağıtıldı./iha