Son dönemde oda ve işyerlerinin kapatıldığı yönünde haberlerin basın organlarında yer aldığını anımsatan Oda Başkanı Süleyman Algün, “5362 sayılı Esnaf odaları kanununda düzenlemeye ihtiyaç vardır ama bu odalara kapatarak olmaz olmamalı en azından örgütlenmenin önü kesilmemelidir. Odaların kapanmasını savunmak egoistliktir. Odalarımızda genel bir düzenleme ve yetkilendirme şarttır. Elbette oda sayısı azalabilir veya çoğalabilir yapılacak değişiklikte önemli olan esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarının çözümü noktasında olmalıdır. Eğer marangozlar odasının kapanmasıyla sorunlarımız çözülecek ise biz odamıza gece kapatmaya hazırız” dedi.
Yeni açılacak işyerleri ve meslek edindirme kurslarına harcanan paraların gereksiz olduğunu öne süren Algün, “Kimse bazı el emeği işler ve bayanlarla ilgili el işi projeleri hariç alınan 100 saat eğitimle meslek sahibi olamaz. Bu tamamen kandırmadır ve o yerde harcanan kaynakların israf olmasıdır. Ayrıca yeni işyeri açanlara şu kadar para yardımı ve destek şeklinde yansıyan haberlerden de rahatsız olduğumuzun bilinmesini isteriz. Birçok iş kolunda olduğu gibi özellikle mobilya sektöründe yaşanan kayıt dışılık, vergi adaletsizliği ve büyük firma diye adlandırılan firmaların yarattığı sorun ve olumsuzluklar sektörümüzün yüzde 80"ini iflas noktasına getirmiştir. Hal böyleyken yeni işyeri açacaklara destek yerine birleşme ve ortak haraket etme noktasında ki destekler artmalı kaynakla bu yönde kullanılmalıdır. Mümkünde marangoz ve mobilya imalatı için işyeri açmaya bir süre askıya alalım ki denetim ve istikrar sağlanabilsin” diye konuştu.
Esnafların yaşadığı çırak sorununa da değinen Algün, şöyle konuştu: “Çırak meselesi elbette kanayan bir yaradır ama şu an önce işyerlerindeki sorunları ortadan kaldırmaya ihtiyaç vardır. Bugün birçok işyeri çırağına sahip çıkamayacak kadar güçsüzleşmiştir. Önce mevcut işyerlerinin ayakta durmasını sağlayacak alt yapı oluşmadan ne odaları kapatmak çözümdür, ne yeni işyerleri açmakla mümkündür, nede çırakları çalıştıracak sağlıklı ortam bulmak mümkündür. Önce bataklığı kurutmak gerekiyor” -iha