Didim"de 2009 yaz sezonu hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiğine işaret eden Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, “Özellikle bu yıl esnaflarımızı hanutçuluk konusunda dikkatli davranmalarını bu tür şeylere yönelmemesini istiyorum. Geçen yıllarda bu tür uygulama yapan esnaflarımız ağır para cezasıyla karşılaştı. Bu tür uygulamalar bu yılda devam edecek. Bu tür uygulamalar aynı zamanda kameraya kayıt alıyor. Bu nedenle esnaflarımızın hanutçuluk konusunda titiz davranmalarını titiz davranmalarını istiyorum” dedi.
Didim"de her yıl yaşan sorunlardan biri olan fiyat politikası konusunda çalışmalar yapacaklarını açıklayan Pektaşoğlu, “Bazı mekanlarda fiyatlar fahiş düzeyde olurken bazılarında ise çok ucuz oluyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor. Bu konuyla ilgili özellikle Altınkum"da bulunan esnaflarımızla görüşmeler yapacağız ve bu durumu çözüme kavuşturacağız. Gelen yerli ve yabancı turist kaliteli hizmet verilemesini sağlayacağız” diye konuştu.
Her yıl yapılması gereken bordür ve sağlık muayenesi konusunda da esnafların hassas davranmalarını isteyen Pektaşoğlu, şöyle konuştu: “Yeni sezona girerken esnaflarımı bu uygulamaları yaptırmaları zorunlu bu konuda da duyarlı olmalarını istiyoruz. Ayrıca bu yıl Verem Savaş Derneğiyle görüşeceğiz ve esnafların muayenelerini Didim"de yaptıracağız”