Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası"nda gerçekleşen olağan genel kurul sonrası oluşan yeni yönetim İlçe Seçim Kurulu"ndan mazbatasını almasının ardından ilk toplantısını bugün yaptı. İlk toplantıda yeni görev dağılımı belirlenirken; Oda Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Başkan Yardımcısı Aydın Bener görev yerlerini korudu.

Ayrıca İşyeri Denetleme Kuruluna Başkan Yaşar Pektaşoğlu, Aydın Bener, Adem Konuş, Özbey Talayhan, Tahir Karaosman seçilirken, Mesleki Eğitim Danışmanlığı birimine ise Başkan Yaşar Pektaşoğlu, Metin Destici, Erdal Çelik, Cemal Karaarslan, Kazım Ezer ve Oda Genel Sekreteri yer aldı. Bu Mesleki Eğitim Danışmanlığı birimine ise Mesleki Eğitim Merkezi Müdürünün de yer aldığı öğrenildi. Oda Bünyesinde imza yetkisi ise Başkan Pektaşoğlu"nun dışında Başkan Yardımcısı Aydın Bener"e Yönetim Kurulu Üyesi Metin Destici"ye ve Genel Sekretere verildi.

Görev dağılımın ardından konuşan Başkan Yaşar Pektaşoğlu, “Bugün mazbatamızı aldık ve görev dağılımı yaptık. Biz görev dağılımını yaptık ama sonuçta ben değil Biz anlayışı ile odamızı yöneteceğiz. Genel Kurulda verdiğimiz sözlerin arkasındayız. İlk iş olarak alt birimlerimize yani mesleklerin kendi kendine oto kontrollerini yapabilmesi için önümüzdeki ay birimlerin oluşturulması için çalışmalara başlayacağız. Bunun dışında odamız sosyal tesisleri için alınan yerin daha da büyü Büyütülmesi için çalışmalarımız olacak. Ayrıca yine söz verdiğimiz gibi oda bünyesinde var olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığından üyelerimiz yardımlarımız olacak. Bu kapsamda her üyemizden senelik 50 TL sandığa yardım parası alacağız. Bu sandıktan üyelerimiz odaya olan borçlarını ödemesi, için sıfır faizle üyelerimize vereceğiz. Bunu da üyelerimiz makul seviyede ödeyecekler. Bu üyelerimizin sıkıntısını giderilmesi için bir adım olacaktır” dedi.

Başkan Pektaşoğlu, seçim döneminde seime uygun davranış ve hareketlerin sergilendiğini anımsatarak, “Ben ve diğer aday olan arkadaşımız seçime uygun çalışmalar yaptık. Aday olan arkadaşımız seçim sonucunda gelip teşekkür etti ve başarılar diledi. Bizde kendisine bundan sonraki iş hayatından başarılar diliyoruz. Genel Kurulumuza katılan tüm üye arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan önce yaptığımız gibi yine üyelerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu./iha