Aydın Belediyesi çalışanları Yağcılariçi esnafından yüzde 30"a varan indirimlerde alışveriş yapabilecek. Yağ-Der ile Belediye-İş Sendikası, “Yağcılar içi Esnafını Güçlendirme, Güç Verme Kampanyası” çerçevesinde bir protokol imzaladı.
Yerli esnafın kalkındırılması, alışveriş potansiyelinin artırılması çerçevesinde Yağcılariçi mevkiinde imzalanan protokole, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Gümüş, Kamil Kaya, Sümran Ünal, Mehmet Can Önler, Ahmet Kızılkaya, Şuayip Yeğen, Yağ-Der Başkanı Mehmet Tolacıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye-İş Sendikası temsilcileri katıldılar.
Kampanya çerçevesinde 42 esnafın katılımıyla yapılan indirimler, işyerlerine göre yüzde 10 – 30 arası, 30 Eylül – 30 Ekim – yıl sonu olarak ayrı ayrı gruplandırıldı. Belediye-İş Sendikası"nın Aydın"da 800, İl genelinde 2000 üyesinin bu kampanyadan yararlanacağı bildirildi.
Protokolün imzalanmasının ardından bir konuşma yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz başta ülkemizi ve ilimizdeki esnafımızı derinden etkilemektedir. En büyük darbeyi de küçük esnafımız yemiştir. Zaten büyük alışveriş merkezlerinin açılmasıyla işleri azalan Aydın esnafı siftah dahi yapmadan dükkanı kapatır hale gelmiştir. Esnafımıza nasıl destek olabiliriz, kriz ortamında alışverişi nasıl canlandırabiliriz düşüncesiyle Yağ-Der ile böyle bir çalışma planladık. İmzalanan bu protokolden hem Yağcılariçi esnafı, hem de Belediye personelimiz kazançlı çıkacaktır. Kampanyaya destek veren esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Belediyede çalışmayan vatandaşların da bu kampanyadan yararlanmak isteyeceklerini belirten Başkan Çerçioğlu"na, Yağ-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tolacıoğlu, “Bunu esnafımızın inisiyatifine bırakıyorum. Onların vatandaşlarımıza gereken kolaylığı sağlayacağını inanıyorum” dedi.
Daha sonra Yağcılar içini dolaşan Başkan Çerçioğlu, esnaftan alış veriş yapmayı da ihmal etmedi. Kandil şekeri alan Çerçioğlu, bölgede bulunan vatandaşlara ve esnafa tek tek dağıttı.