İftar sonrası davetlerine icabet edip iftar programlarına katılanlara teşekkür eden AYESOB Başkanı Hulisi Akşit, yaptığı konuşmada adeta Allah"a esnafın işleri açılması için dua etti.
Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı binasında bulunan Kayra Restoran"da düzenlenen iftar sofrasına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın"ın eski valililerinden Muharrem Güktayoğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu, Recep Taner, Aydın"ın ilçe kaymakamları, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgenaral Arif Çetin, ilçe belediye başkanları, aydın esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.
Kuran-ı Kerim okunarak başlanan Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı Dayanışma Vakfı"nın düzenlemiş olduğu iftar yapılan duaların ardından iftarların açılması başladı. Yemekler yenilirken yapılan musiki konseri ve ney dinletisi iftara katılanlarında beğenisini topladı. Daha sonra salona gelen semazenlerin gösterileri ise iftar programına ayrı bir renk kattı.
“HERGÜN BİR ESNAF HAYATINA SON VERİYOR”
Davetlerine icabet ederek iftar programlarına katılan bütün avdetlilere teşekkür eden AYESOB Başkanı Hulisi Akşit, esnaf olarak son zamanlarda her zamankinden daha çok birlikteliğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Son zamanlarda kriz nedeniyle hayatına son veren esnafın arttığını dikkat çeken Akşit, “Bu mübarek ramazan gününde daha neşeli olmak isterdim. Fakat esnafımız yaşanan ekonomik kriz yüzünden çok zor günlerden geçmektedir. Bana göre gerçek kriz daha gelmedi. Gerçek kriz önümüzdeki ay bize uğrayacak. O zamanlar için şimdiden endişelerim hat safhaya çıkmış durumdadır. Maalesef her gün bir esnafın borçları yüzünden, yada evine ekmek götüremediğinden kendini asarak farklı şekillerde hayatlarına son vermektedir. Bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine inşallah işlerimiz açılır” şeklinde konuştu.
AYESOB Vakfı adına Başkan Hulisi Akşit"i geniş katılımlı bir iftar programı düzenlediği için teşekkür eden Vali Hüseyin Avni Coş, böyle iftar sofralarının insanları birbirine kaynaştırdığını dikkat çekerek, Ramazan ayının güzelliklerinden olan kaynaşma olgusuna katkıda bulundukları için bütün esnafa teşekkür ettiğini belirtti.