Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği"nde gerçekleşen imza töreninde Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit ve Şekerbank Aydın Şube Müdürü Hülya Erdem karlılıklı olarak protokolü imza altına aldılar. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği"ne bağlı meslek kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu protokolde, sağlanan kredi imkanının Aydın iş dünyasına faydalı olması dilendi.
Protokol töreninde konuşan ve Şekerbank Aydın Şube Müdürü Hülya Erdem, Şekerbank"ın hazırladığı "Esnafa Sağlıklı Kredi Kampanyası" kapsamı hakkında bilgiler vererek, “Şekerbank, yüzde 1,25 ile cazip faiz oranlı, 36 aya kadar vadeli ve 3 ay taksit ertelemeli Esnaf Kredisi alana SBN Sigorta"dan 1 yıllık acil sağlık sigortası hediye ediyor. 12 Şubat 2010 tarihine kadar geçerli olan kampanya kapsamında Şekerbank"tan kredi alan esnaflarımız 5 bin TL teminatlı ferdi kaza sigortası ve acil sağlık sigortasını 1 yıl süreyle kullanabilecekler. Esnaflarımıza bu kampanya çerçevesinde tüm ihtiyaçları için 5 bin TL"den 30 bin TL"ye kadar değişen tutarlarda kredi temin edebileceğiz” dedi.

İmzalanan kredi protokolünün Aydın esnaf ve sanatkarına hayırlı olmasını dileyen Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit de, banka yetkililerinin kendilerine böyle bir teklifle geldiğini anımsattı. Yaptıkları inceleme sonucunda esnaf ve sanatkara faydalı olacağını düşündükleri protokolü imzalamaya karar verdiklerini hatırlatan Akşit, “Bu krediden hem personelimiz hem de birliğimize bağlı meslek kuruluşlarının tüm temsilcileri faydalanabilecek. Bilindiği gibi Türkiye ve Aydın"ımızın en büyük sorunu ekonomi. Ekonomide kredisiz olmuyor. Aldığımız kredileri doğru yerlerde kullanıp, geri ödemesini de zamanında yapmalıyız. Kredinin ödenememesi esnafımızın sonunu hazırlıyor. Bu nedenle kredileri daha çok ihtiyaçlarımıza göre ve ödeyebileceğimiz limitlerde almalıyız. Biz esnafımıza bunu tavsiye ediyoruz. Bir bankadan aldığı krediyi başka bir bankadan kredi çekerek ödemeyi düşünmek, esnafımızın sonu olur” diye konuştu./iha