Daha karlı bir sezon geçirilmesi ve daha düzenli bir kent oluşturulması amacıyla alınan bazı kararların yürürlüğe girdiğinin belirtildiği Belediye Başkanı M. Esat Altungün imzalı duyuruda, tüm işyerlerinin belirtilen kurallara uyması istendi.
Zabıta Müdürlüğü ekiplerince belirlenen işgaliye sınırlarına tüm işyerlerinin uyması gerektiğinin altı çizilen duyuruda, işgaliye sınırlarını ihlal eden işletmelerin işgaliye haklarının iptal edileceği, ayrıca işgal harçlarını ödemek zorunda kalacakları çarşı esnaflarına bildirildi. Restaurant, cafe, bar gibi işletmelerin girişlerine sadece 1 adet ayaklı levha konulabileceği kaydedilen duyuruda, hanutçuluk ve stopmenlik konularına da özel vurgu yapıldı.
İşyerlerinin önünde veya çevresinde gelişigüzel oturulması, yemek yenmesi, içki içilmesi, tavla oynanması, yerlere çöp ve izmarit atılması doğrultusunda uyarılara yer verilen duyuruda, işyerleri önünde yerli ve yabancı turistlerin önünü keserek, stopmenlik yaparak yönlendirme, el kol hareketi yaparak rahatsız etme, hanutçuluk tabir edilen hal ve hareketlerde bulunulmaması istendi. Restoran, bar ve kafe gibi işletmelerin işyeri açma ve kapama saatlerine uyması gerektiğinin belirtildiği duyuruda ayrıca trafiğe kapalı alanlara motosikletlerle girilmesi de yasaklandı.