Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, bazı esnaf odaları başkanlarıyla ziyaret ettikleri Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, el emeğiyle çalışan esnaftan alınan KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirileceğini açıkladığını söyledi.

EESOB Başkanı Birsen, düzenlediği basın toplantısında, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüştüklerini belirterek, Unakıtan ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları ziyaretin son derece verimli geçtiğini kaydetti.

Esnafın sorunlarını içeren bir dosyayı Bakan Unakıtan'a verdiklerini ifade eden Birsen, şöyle konuştu:

“Sorunlarımızı Unakıtan'a uzun uzun anlatma fırsatı bulduk. Toplantıdan elde ettiğimiz sonuçlar yüz binlerce esnafın derdine çare olacak. Dosyaları titizlikle inceleyen Bakan Unakıtan EESOB'un ortaya koyduğu sorunları haklı ve isabetli buldu. Sorunları çözmek isteyen Bakan Unakıtan telefonlara sarıldı. Makamına çağırdığı müsteşar ve genel müdürleriyle mini bir ekonomi zirvesi oluşturarak 2 yeni yasa önerisinin alt yapısını hazırladı. Buna göre tamirci esnafından alınan KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Sadece el emeği ile çalışan ayakkabı, saat, her türlü oto tamiri, elektrik, elektronik ve ev eşyaları tamiriyle geçimlerini kazanan küçük esnaf ve sanatkarlar ile saç, sakal tıraşı yapan erkek berberleri bundan böyle yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV ödeyecek.

Bunun yanında Bakan Unakıtan, kaybolmakta olan küçük el sanatlarıyla uğraşanlara vergiden muafiyet getirileceğini de bildirdi.”

Bakan Unakıtan'ın bugüne kadar sadece imalat işleriyle uğraşanları kapsayan KOBİ'lerin hizmet alanını genişleterek ticaret yapan esnafın da KOBİ'lere sağlanan kolaylıklardan yararlanabilmesi için yasa teklifi hazırlayacaklarını söylediğini ifade eden Birsen, Bakan Unakıtan'ın Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşerek ortak bir çalışma yapacaklarını bildirdi.

Bu arada Bakan Unakıtan ile yapılan görüşmeye, Eskişehir Saatçiler Odası Başkanı Ayhan Oskaylar, Şoförler Odası Başkanı Suat Er, Minibüsçüler Odası Başkanı Nezir Kök, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Beytullah Solak, Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel, Kasaplar Odası Başkanı Cemal Şenoğlu ve Yunusemre Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Zeki Çoban'ın da katıldığı kaydedildi.
AA