CHP Parti Meclisi üyesi Nihat Matkap, “CHP iktidarın esnaf ve sanatkâra; düşük faizli uzun vadeli kredi olanakları ile makine ve teçhizat desteği, teknoloji desteği, mesleki eğitim desteği, sıfır faizli kredi desteği sağlanacaktır” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Matkap, yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların çok zor durumda olduğunu, yaşanan sorunların ancak CHP iktidarında çözülebileceğini kaydederek şu değerlendirmede bulundu:

“2002 yılında borçlu Esnaf ve Sanatkar sayısı 63 bin dolayında iken bu sayı bugün itibariyle 235 bine yaklaşmıştır.

2002 yılında toplamı 154 milyon TL olan Esnaf ve Sanatkârların borcu, 9 yıllık AKP iktidarı döneminde 25 kat büyümüş ve 4 milyar TL'ye yükselmiştir. Bugün itibariyle bu borcun 1/8 i takipli duruma düşmüş, bu nedenle Hükümet bu borcu yeniden yapılandırarak geçici bir çözüm önermiştir.

Bu tablodan; Ekonominin lokomotifi pozisyonunda olan Esnaf ve sanatkarımızın ne kadar zor durum da olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Bu tablo aynı zamanda AKP"nin uygulamakta olduğu ekonomi politikalarının iflasını da yansıtmaktadır.

Bu duruma bir an önce müdahale edilmelidir. Eğer müdahale edilmezse önümüzdeki yıl da yeniden yapılandırma önerileri karşımıza çıkacaktır.
CHP iktidarında Esnaf ve Sanatkarlarımızın yurt içinde ve dışında iş yapma kapasitesinin yükseltilmesi için gerekli tedbirler alınacakdır.
Bu tedbirler içinde teknoloji desteği, çok düşük faizli uzun vadeli kredi olanakları ile makine ve teçhizat desteği, mesleki eğitim desteği, sıfır faizli kredi desteği ve diğer destekler yer alacaktır.”