Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bugün açıkladığı borç yapılandırma paketinin esnaf ve sanatkarı çok mutlu ettiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''Başbakan Yardımcımızın açıklamaları esnafımızı çok mutlu etti. Esnafımız çifte bayram yaşayacak'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı borç yapılandırma paketi ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Palandöken, ''Şimdi esnafımız rahat bir nefes alacak. Yapılan çalışma hem esnafımız hem de devletimiz için çok önemli. Nihayet esnafımız birikmiş borçlarının büyük bir kısmından kurtulacak. Hazineye de 20 milyarı 2011 yılında olmak üzere en az 50 milyar lira ek para girmiş olacak'' diye konuştu.

Yapılandırma kapsamının geniş tutulmasının, yapılandırmaya olan ilgiyi yüksek tutacağının altını çizen Palandöken, ''Kamuya olan neredeyse bütün borçlar yapılandırma kapsamına alındı. Geriye bankalara kredi ve kredi kartları borçları kaldı. Şimdi sıra bankalarda. Ekonominin tam anlamıyla canlanabilmesi için bankalar da kart borçlarını yeniden mutlaka yapılandırmalıdırlar'' şeklinde konuştu.

-''EK GELİR YENİ YATIRIMLARDA KULLANILSIN''

Borç yapılandırılması ile bütçeye önemli miktarda ek kaynak gireceğini söyleyen Palandöken, ''Bu ek kaynağın yeni yatırımlarda kullanılması çok önemli. 2011 bütçesi içeride ve dışarıda çok olumlu karşılandı. Maliye politikasını sıkı tutan bütçeye girecek olan ek kaynak yeni yatırımlarda kullanılırsa ekonominin canlanmasına ve istihdamın artmasına çok büyük katkı sağlar. Bu da vergi ve prim gelirlerinde artış olarak bütçeye geri döner. Sonuçta, borç yapılandırılması ile bir taşla 2 değil 4 – 5 kuş vurulmuş olur. Çünkü yeni yatırım demek yeni insanların işe girmesi ve dolayısıyla istihdam anlamına gelmektedir'' dedi.

A.A