KAYSERİ'de esnaf, 24 yaşındaki Eftal Uğuz ile 29 yaşındaki Halim Cihan'a bir banka tarafından 1 YTL limitli kredi kartı gönderildi. Müşteri hizmetlerine başvuran iki esnafa, “Diğer kartlarınızı kapatın ya da limitlerini düşürün” denildi.

Osman Kavuncu Bulvarı üzerindeki "Davet İletişim'in sahibi olan Eftal Uğuz ile Halim Cihan"a gönderilen 1 YTL limitli kredi kartı esnaf arasında günün konusu oldu. Eftal Uğuz, 2 hafta önce bir bankanın Eski Sanayi Şubesi'ne kredi kartı başvurusu yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Geçen hafta kart geldi. Zarfın içindeki bilgi notunda 5 bin 464 Sayılı Kredi Kartları ve Banka Kartları Kanunu'nun 9"uncu maddesi gereğince kredi kartı limitine sınırlama getirilebileceği söyleniyordu. Benim 3 kredi kartım var. Limitleri de çok yüksek. Eğer bu kredi kartının limiti düşükse neden bana bunu söylemediler anlayamadım. Malını satmak isteyen tüccar gibi davranıyorlar.”

Kredi kartlarını iptal ettirdiklerini ifade eden Halim Cihan ise, “Bu limitli kredi kartı ile ancak sakız alınır. Benim 10 kredi kartım var. Bu limiti neye göre belirliyorlar, anlamadım. Bir de bana 500 YTL limit önermişler. Müşteri servisine telefon açtık. Onlar da bize, "diğer kartlarınızı kapattırın ya da limitlerini düşürün" tavsiyesinde bulundu” diye konuştu.