Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi"nde gerçekleştirilen toplantıya Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Ticaret Odası Başkan Vekili Şakir Şencan ve çok sayıda esnaf katıldı.
T.C. Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından belirlenen 16 Milyon TL"lik hibe hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Üç ana başlık halinde açıklanan hibe duyurusuna göre; Kar Amacı Güden Kuruluşlarda Proje başına, Proje maliyetinin yüzde 50"lik bölümü hibe olarak kullanılabilmekte olup hibe olarak talep edilen rakam 400 Bin TL"yi aşmamalıdır. Küçük Ölçekli Alt Yapı Projeleri içinde proje başına yine 600 Bin TL"ye kadar hibe kullanılabileceği belirtildi. GEKA hibelerinin öncelikli olarak verilecek proje konularından bazılarının ise İşletmelerin mevcut kapasitelerinin artırılmasına yönelik makine, teçhizat ve bilgi sistemleri alım projeleri, Üretimde verimliliği ve çeşitliliği artıracak yeni teknoloji transferine yönelik projeler, Alternatif ve yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine yönelik projeler, Mesleki laboratuarların kurulması ve var olanların geliştirilmesine ilişkin projeler, İşletmelerin markalaşmaya yönelik projeleri, Uygulanmakta olan hibe programının proje uygulama süresi azami 12 ay olup, proje vermek için son tarihin ise 10 Şubat 2011 saat 17.00 olduğu vurgulandı.
“KREDİ VE HİBE OLANAKLARI BİR FIRSATTIR”
Toplantıda, Kredi ve Hibe olanaklarının bir fırsat olarak değerlendirilerek, elde edilebilinecek imkânlar hakkında konuşuldu. Yeni kredi paketi, proje karşılığında verileceğinden şartları yerine getirecek olan ihtiyaç sahiplerine proje hazırlama konusunda dikkat edilmesi gereken konular ile kredi kapsamında olmayan projele konularının neler oldukları konusunda bilgiler verildi. Konu hakkında slayt gösterisi yardımı ile açıklamalar yapan GEKA İktisadi Kalkınma Programı Koordinatörü Songül Başar, sunumun ardından katılımcılar tarafından sorulan soruları da cevapladı. Didim Ticaret Odası tarafından daha öncede 27 Aralık 2010 tarihinde GEKA Hibeleri ve Kredileri konusunda GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti. Didim Ticaret Odası Meclis üyelerinin de hazır bulundukları panelin ardından, Ticaret Odası adına, sunumu gerçekleştiren GEKA İktisadi Kalkınma Programı Koordinatörü Songül Başar"a, Ticaret Odası Başkan Vekili Şakir Şencan tarafından çiçek verilerek teşekkür edildi.